Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gyenge számítógépre milyen...

Swagie Joker kérdése:

Gyenge számítógépre milyen operációs rendszert rakjak?

Figyelt kérdés

1GB RAM-os gépemre milyen operációs rendszert rakjak ?

Csakis böngészésre és iratokra szeretném használni.

Linux ajánlott? Ha igen melyik linux?

2.7ghz es processor van benne de a ram 800MB felhasználandó.

2015. aug. 8. 19:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
rufus 2.2vel :) megpróbálom ezzel az unebootinnal szerintem ez már csak reggelre lesz,majd jelentkezem
2015. aug. 9. 01:06
 12/18 Tom Benko ***** válasza:
Arch+IceWM+Midori
2015. aug. 9. 10:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Az Arch nem kezdőknek való, akkor már (ha ezen a vonalon maradunk) inkább Manjaro.

De egyelőre ott tartunk, hogy még a Lubuntut sem tudta felrakni valamiért.

2015. aug. 9. 11:04
 14/18 anonim ***** válasza:

Én AntiX-ot ajánlok.Benne van alapból flash VLC,LibreOffice...

Régi gépekre van tervezve.Most teszteltem és nagyon jó.Gyors,stabil és elég igényes disztró(Debian Stable-re épül,kezdőknek is ajánlott,van magyar nyelv stb...).

2015. aug. 9. 21:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Amúgy a Lubuntu oldalán is le van írva hogy 10 évnél régebbi gépeken nem müködik megfelelöen.Arch valóban nem ajánlott kezdőknek sőt még a Manjaro sem.Mert bármikor megtörhet és akkor meg jön az terminálozás ami kezdő Linux-osnak nem egyszerű...Zorint nem probáltam de ahogy olvastam egy agyon forkolt Linux ami nagyon hajaz a Windows-ra.
2015. aug. 9. 21:43
 16/18 Tom Benko ***** válasza:
@13: Már miért nem? Csak egy kis angoltudás kell hozzá.
2015. aug. 10. 09:08
 17/18 anonim válasza:
Nekem a Linux Mint mate változatát ajánlották. 1GB RAM 2,66GHzCPU. Jobban megy rajta sokkal, mint a Windows XP ment. Ubuntu alatt nem tudtam videókat nézni, mert szaggatta, de ezen tökéletes.
2015. aug. 10. 17:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kvázi mindegy, mit raksz fel, mert úgyis a böngésző fogja megenni a cpu-nak és a ramnak is a 90%-át.
2015. aug. 10. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!