Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Most kaptam egy Acer Aspire...

Most kaptam egy Acer Aspire E15-ös laptopot és gond van az oprendszerrel, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Linpus linux van rátéve és win7-et szeretnék feltenni rá, biosban a boot prioritást átállítottam úgy, hogy először a optikai meghajtóról bootoljon, kiírtam win7 telepítőt egy dvd-re, majd beállítottam az f12-es boot opciót, tehát amikor indításkor f12-t nyomok, akkor 3 lehetőséget hoz fel, az első a hdd, a második a cd meghajtó, a harmadik pedig valami hálózati cucc, amikor rányomok a cd-re, akkor viszont ugyan azt az ablakot hozza be, amit minden indításkor, ezen az ablakon 2 dologra nyomhatok, az egyik az a linpus linux indítása a másik pedig a "create bootable usb device" gomb.Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám bootolni a már bent lévő dvd-t?
2015. júl. 24. 15:59
 1/2 A kérdező kommentje:
Áhh, javítanék, nem device, hanem disk.
2015. júl. 24. 16:01
 2/2 anonim ***** válasza:

vmit biztos kiír közben:

1) ~disk not bootable = rosszul írtad ki, nem bootlemezként

2) ~press any key to boot.. = akkor nyomj meg egy billentyűt és elindul a telepítés

Ahová te kerülsz, az a linux boot managere, ergo átugorja a cd-t. Egyébként ha beállítottad arra, hogy cdről bootoljon, akkor felesleges f12-t nyomni, mert alapból azzal kezdi.

2015. júl. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!