Valamit elrontottam? Képernyőkímélő lefagyás.
Először is lány vagyok ,bár értek valamennyire a számítógéphez(nem csak internetezéshez) de nem vagyok profi. Így ha kérhetem a hozzászólókat fogalmazzanak egyszerűen :) Köszönöm.
Egy nap úgy indult ,hogy az Avast talált kb 15 vírust. Boot időben is elindítottam talált 28-at. Fel vagyok fegyverkezve ezekkel: Spyware Terminator, FastScan, Avast.
A vírusirtás után a képernyőkímélő indulásakor csak fekete háttér jön be és nem tud visszatöltődni a rendszer.(Esetleg még vírus van a gépen vagy valami fontos fájl került karanténba?) Próbáltam már kikapcsolni a képernyőkímélőt de háttérre jobb gombbal klikkelve lefagyás = újraindítás. Vezérlőpultból elérem a beállításokat de ha módosítani akarok lefagyás =újraindítás. Csökkentett üzemmódban sikerül háttér jobb klikkeléssel megnyitni az ablakot ,ki tudom kapcsolni ,alkalmazom ,okézom ,ablakot bezárom ,örülök :) Újra megnyitom és visszaállt minden úgy ahogy volt :O Videokártya driver-t frissítettem ,probléma megmaradt. A laptop : Acer Aspire 5715z ,op rendszer XP Professional 2002 Service Pack 3 (sajna nem jogtiszta) Mindenféleképp lecserélném jogtisztára,ha stabilabb rendszert kapok.
Válaszokat előre is köszönöm.
Uhh :) na igen ezt akartam elkerülni,ugyanis még nem raktam fel sosem op.rendszert egy ismerősöm csinálta,de nyűg lenne megint megkérni..De nem hiszem hogy nem tudnám megcsinálni csak jól utána kell néznem (gondolom nem nagy ördöngősség). Esetleg tudsz ajánlani oldalt ahol részletesen le van írva hogyan csináljam? Egyébként volt Nodom nagyon sokáig,de betelt a pohár mert az asztali számítógépen ,nem bírt el két Trójaival. Ezért próbáltam más vírusirtót ,azt Avast nagyon sok vírust fogott még a két trójain kívül is. De tudom ,hogy nincs maximális biztonság egyik vírusirtóval sem.
De ha van még tipp amivel megkerülöm az op.rendszer újratelepítését ,azt szivesen venném.
Egy kis segítség a telepítéshez : [link]
A fájlok telepítéséig egyforma a menet de utánna már telepítőtől függ,hogy milyen kép fogad.
Ha valami nem megy írjál.
Köszi.
És ha rendszer javítást választom? Az is megoldhatja a problémát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!