Van egy bukkit szerverem és hamachival megy, de hogyan csináljam meg azt hogy ne keljen hozzá hamachi? FONTOS
Figyelt kérdés
küldhettek angol,magyar videókat is!2015. júl. 14. 19:06
1/6 anonim válasza:
Először is el kell intézni a szolgáltatónál hogy fix ip legyen (havonta plusz pénz).
Utána routerben beállítod a szervert és a tűzfalon
2/6 A kérdező kommentje:
Fix ip???? Nem lehet valahogy simán a routeren belül Port fowardingolni vagy valahogyan így?Tp-link routeren van
2015. júl. 15. 08:35
3/6 anonim válasza:
Bukkit szervert simán lehetett konfigolni, de mivel ez Markuss Perssonnak nem tetszet, hogy olyan egyszerű jó szervert csinálni, ezért megnehezítette a portforwardot. Most portforwardolni valahogy úgy lehet, hogy a böngészőbe beírsz valami hasonlót: 192.168.0.1 Valami ilyesmi lesz az alapértelmezett hálózati átjáró, te ennek az ip-nek segítségével juthatsz fel a szerverre(elvileg). Ezt az ip-t a cmd "ipconfig" parancsa segítségével tudod megnézni. A szerver ip-t úgy tudod beállítani, hogy felmész a: whatismyip.com (vagy más hasonló saját ip-s cuccokra), kimásolod az ip-d a server.propertiesbe. Elvileg ennyire egyszerű, de az 1.8 megjelenése óta nagyon nehéz bukkit.jar fájlt szerezni, ha meg találsz, nem biztos működik (nekem pl. elindult a start.bat ra, de nem generált le semmit csak futott xD) De nyilván, ha megvan már a szerver, ez nem probléma. Az lesz a megoldás, hogy a saját ip-det (a gép ipjét!) állítod be, és a router beállításainál a portot beállítod pl. 25565-re. Ui: bocs, ha hülyeséget mondtam, én hasonlóképpen csináltam meg az első bukkit szerverem :) Hamachival nagyon könnyű amúgy, én ezért is preferálom, mert úgyis csak egy privát szerverem van... :)
5/6 anonim válasza:
Azért írtam a fix ip-t mert általában dinamikus ami azt jelenti hogy változik
Tegyük fel megy a géped 24/24 -ben
2 óra múlva meg hív a barátod hogy nem tud felmenni
ok -> megváltozott az Ip
6/6 anonim válasza:
A .jar -t tölsd le
Kérdezd meg a szüleid az internettel kapcsolatban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!