Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Játékokban mit jelentenek ezek?

Játékokban mit jelentenek ezek?

Figyelt kérdés

Mi az Anistropic Filtering (AF) és mi az AA?

Valamint: MSAA, FXAA?

Sosem tudtam rájönni. Mik a funkciójuk?

2015. júl. 10. 16:16
 1/4 papagenou ***** válasza:
90%
az egy dolog, hogy már volt ilyen kérdés az oldalon, de az, hogy lusta vagy ráguglizni...
2015. júl. 10. 16:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazad van, már meg is találtam. Elnézést fáradt vagyok :)
2015. júl. 10. 16:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

AF segít abban, hogy extrém szögekből is élesek legyenek a textúrák(~ne csak akkor, ha szemből nézed), jellemzően akkor segít, ha pl utat\talajt nézel. Érdemes bekapcsolni, sok teljesítményt nem igényel, de sokkal jobban tud kinézni tőle a játék.

AA - anti aliasing - élsimítás.

MSAA - hardveres antialiasing, ez néz ki a legjobban, de ez is a legszámításigényesebb(nagyobb felbontásban rendereli a játékot, az élek\fűrészfogak emiatt nem látszódnak)

FXAA - ugyanaz, mint az MSAA, azt leszámítva, hogy ez egy post effect, sokkal-sokkal gyorsabb, de sokkal rosszabb is a minősége, mert csak megpróbálja elmosni az éleket(tehát megkeresi az éleket, és azokra rátol egy blur t kb).

2015. júl. 10. 16:23
 4/4 A kérdező kommentje:
utolsó köszi, ment a jópont! :D
2015. júl. 10. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!