Linux Mint alatt hogyan lehet engedélyezni és megadni ahhoz hasonló üdvözlő hangot, ami pl. Windows XP esetében alapértelmezetten rendszerfelálláskor, leálláskor, bejelentkezéskor és kijelentkezéskor lejátszódik? (alias startup sound)
Itt a kikapcsolásról van szó, de bekapcsolni is itt lehet:
"megnehezíti az átállást"
???
Milyen átállást?
Milyen átállást?
Az, hogy nem windowst hanem linuxot használsz.
A kérdésre: A linux mint 17-től át meg lehet változtatni a rendszerhangokat. Azt hiszem a Beállítások/hangok/hangeffektusoknál vagy valami ilyesmi.
Annyi a dolgod, hogy a kívánt hangeffektust letöltöd. Nem tudom, hogy elfogadja -e az a .mp3-mat ha nem akkor konvertáld a fájlt .ogg formátumba és akkor jó lesz.
Vagy gugli:
linux gdm/mdm login logout sound
Én egy időben azért kapcsoltam be a kijelentkezés (kikapcsolás) hangot, hogy ne hagyjam véletlenül bekapcsolva a hangszórót.
Aztán elkezdett idegesíteni. :D
Én egy jó ideig zenész voltam, ezért nekem mindenhez kellenek hangok. Én az Operához is hangokat állítok be még a letöltéshez, stb. is. :)
A login hangot sikerült beállítanom scriptben, külön meg is alkottam hozzá egy saját szignált audacity-ben, már csak a logout kéne... arról viszont azt hallottam, hogy macerás lenne.
Operában alig lehet bármit is beállítani , még a szinkronizálás is csak részleges xd , persze ha a 12-es operára gondoltál ott mindent beállíthatsz úgy ahogy akarsz (csak ahhoz meg támogatás nincs ,mert 2 éve hogy leállították a fejlesztését)
Mondjuk Iceweasel-Firefoxnál én is gondoltam rá , hogy beállítsak ilyesmit , de úgy látom egyik "modern" böngészőnél sincs lehtsőség rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!