Hogyan rakjam fel az ubuntu rendszert mert problemas a helyzet?
Tönkrement a merevlemezem,csak egy gépem van az amin most is írok(régi laptop). Úgy tudom használni a rendszert,hogy van egy 4gb es usb-m xubuntu-val és ez live módba futtatom szal nincs rá telepítve az usb re a rendszer.
De van egy külső merevlemezem a csatlakozása a kábelnak mindkét végén usb 2.0 ás. Olyan 800giga hely van rajta.
Erre szeretném felrakni az ubuntu rendszert nem pedig a xubuntut. Hogyan csináljam? Az ubuntu nincs letöltve. Nem tudom letölteni mer nincs hely au usb-n.
A xubuntu a telepítőt elindítja de nem tudja betölteni azt részt ahol a partíciókat mutassa. így nem tudom kiválasztani a 800 gigás külső merevlemezt. Katoggó hangot ad amikor megpróbál valamit leolvasni a merevlemezről a xubuntu telepítője.
Mi tévő legyek?
Mi a megoldás erre a bonyolult helyzetre?
"A xubuntu a telepítőt elindítja de nem tudja betölteni azt részt ahol a partíciókat mutassa. így nem tudom kiválasztani a 800 gigás külső merevlemezt. Katoggó hangot ad amikor megpróbál valamit leolvasni a merevlemezről a xubuntu telepítője."
Mivel nem tudja betölteni a telepítő a merevlemezek mutatása részt(ez a harmadik lépés a telepítésnél) így nem tudom az xubuntut sem felrakni a 800 gigás külsőre.
Egyébként ha ezt megcsinálom,akkor milyen gyorsan fog elindulni mondjuk egy gimp vagy blender nevű program?
Mennyi idő másodpercbe míg bele töltödik a ramba?
Ha olyan 20-30 másodperc felőlem rendben van.
Egyébként úgy ment tönkre a külső merevlemezem,hogy a xubuntut használtam majd nem akart bekapcsolni nem értem miért. Le kelett olytanom a gépet mert hiába vártam semmi.
Csak úgy tudtam leolytani,hogy hosszan rajtatartottam a laptop felojtó gombján az ujjam.
Szerintetek baj lehet xubuntuval? Mert még semelyik más rendszeren nem volt ilyen. Ezért gondoltam talán lyobb ötlet lenne váltani xubiról ubira. Csak a kevesebb ram használat miatt tértem át plasma 5 ről xubi ra de bánom mert tönkrevágta a gépem. :(
Hááát első körben: Vegyél új vinyót, mert azt szerintem kukázhatod a bánatba ami volt,
második körben nem, ez nem ismeretlen dolog a live CD nem látja saját magát... ezt úgy tudnán kiküszöbölni, hogy mikor csinálsz egy pendrive változatot belőle adsz neki egy max 4GB "ram filet" ami képes adatok tárolására és akkor lesz annyi lehetőséged beállítások és adatok tárolására azon a 4GB-on de magát az eszközt akkor SEM fogja engedni beolvastatni sajnos, ez valamiféle védelem lehet :\
Azt tudod még csinálni hogy hagyod a külső merevlemezről bootolást, és egy Xubuntu cd vel live módban bebootolsz és onnan keresteted meg a 800 gigást, azt már látni fogja(ha nem hibás a meghajtó) Ha hibás akkor meg ne erőltesd... :\
Azt írtad,hogy egy xubuntu cd vel live módba bebootolok.
Rossz a cd olvasó is.
Egyébként nem igazán értem azt amit írsz.
Van egy usb 4 giga ezen van az xfce és ezt szeretném telepíteni a külső merevlemezre a 800 gigásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!