Minecraft vs. Terraria?
MSMC fuj
Terraria t majd kiprobalom egyszer
amugy mc is jo, csak karosabb mint a wow, sokkal!!
Szerintem mindegyiknek más az erőssége.
Az alap MC-ben a kalandjáték, történet része elég gyenge. 1 főellenség, amihez 4 kulcslépésen kell keresztüljutnod. Ugyanakkor olyan dolgokat építenek benne, hogy huh. (hogy egyes szervereken hogyan pótolják a hiányosságokat arról ne is beszéljünk) Plusz pont, hogy Java-ban íródott így a linuxokon való futtatás nem probléma. Egyeseknek az alap kockák túl szögletesnek tűnnek. Az alap MC-vel is el lehet játszogatni, de igazán érdekes akkor lesz, ha platformként tekintünk rá, amire lehet építkezni.
A Terrária inkább kalandjáték központúbb, ott legalább 10 szintet kell megugrani, mire a fő-főellenséghez eljutsz. Az elektronika, mehanika része elég hamar kimerül a dologban, nem tud annyit, mint az MC. Ezen kívül linuxon nagy küzdelem árán indítható el, majd talán az 1.3 már megoldja ezt a problémát.
A Terrária önmagában egy egészet alkot, nincs igazán szüksége modokra. A kész modok sem túl sok újdonságot adnak hozzá.
Személy szerint a Terráriát én még most is játszom, míg MC-vel az 1.6 környékén leálltam.
Nekem a terraria jobban bejött, a minecraftban ugyan sokkal több a lehetőség, de engem személy szerint kifejezetten zavart, hogy a világ végtelen, a túl nagy szabadság miatt nagyon könnyű elveszni benne(ez persze csak a kalandozás részére vonatkozik, a creative mode nagyon bejött - az említett plusz lehetőségek miatt).
Viszont nem sok köze van egymáshoz a két játéknak azon kívül, hogy lehet építkezni, meg pixel artot használ mindkettő.
Igazság szerint azért nincsenek hozzá modok, mert nem lehet normálisan modolni, starbound ban már odafigyeltek erre is szerencsére. De abban teljesen egyetértek, hogy a terraria egy nagy egészet alkot úgy ahogy van, de azért pl egy dayz szerű túlélős zombis modot el tudnék képzelni hozzá, vagy random falukat, npc kkel, küldetésekkel.
#5, nem tudom milyen a DayZ-s zombis dolog, de ugye a Terráriában az elején van a Vörös Hold, amikor elözönlenek a zombik és miegymások, aztán később Napfogyatkozás is van v. micsoda, meg goblin támadás, illetve a kalózok is rád rontanak. És mindezt lehet fokozni víz gyertyával meg itókával is.
A küldetés adás tényleg nem lenne rossz, bár kicsiben be is vezették, mert Anglernél lehet napi küldetést kérni, és ha viszel neki olyan halat, amit kér, akkor ad érte cuccokat.
A random falus dolognak sok értelme nem lenne, mert kötött a pálya mérete. Az elején kicsit nehéz bejárni teljes szélességben, de egy idő után perc alatt el lehet érni egyik feléből a másikba. Persze akadálya nincs, hogy építsd az NPC-eignek egy falu jellegű valamit.
A Starboundot próbáltam, de nem tetszett. Kicsit Terráriás, de mégsem, és ez zavart, olyan érzésem volt, hogy egy gyenge Terraria klónnal játszom.
Én is elég sokat terrariaztam(mondhatni túl sokat :D), de egy idő után nagyon hamar a "végére" lehet érni(asszonnyal toltuk anno rengeteget, amikor utoljára futottunk neki ilyen 12-14 óra után már minden cucc megvolt - elsőre sokkal tovább tartott persze), utána meg nincs benne semmi kihívás, csak a grindelés megy 1-2 különleges cuccért.
Küldetések alatt olyasmire gondoltam, hogy le kell menni underworld be, és elhozni az első serleget - tehát semmi komoly, de mégsem céltalanul szaladgálsz\repülsz, amikor az utolsó boss t is lenyomtad. A horgászat jó lett volna, de.. bedobod, vársz, aztán vagy-vagy, inkább csak mutatóban van ott.
DayZ ben túlélsz, eszel, iszol, meg cuccokat gyűjtögetsz, kb ennyi, elég egyszerű lett volna mod formájában megoldani(majdnem minden alapból megvan a terrariaban), de hatalmas fun tud lenni.
A starboundról nekem is hasonló a véleményem, de még nagyon korai állapotban van(illetve volt, amikor próbáltam - valamikor december körül, talán), azért amikor a bolygók között utazol az vagány. Az meg azért nem olyan meglepő, hogy "terraria klón", ugyanazok csinálják. :D
Höhö, én is asszonykámmal tolom, és nagyon igazad van. Amikor először játszottuk nagyon sokáig elszöszöltünk, most már, hogy tudjuk mi-mi után jön, céltudatosan fejlesztünk és hamar el lehet jutni a végére.
Ebből a szempontból sajnos nem túl sokszor újra játszható. Még ha próbálták is az egyes világokat a különböző fémekkel feldobni.
Most hogy írod anno én is hiányoltam az éhezés faktort belőle. Viszont MC-ben benne van és egy pár órányi játék után szinte elhanyagolható. Van 10 marhád, egy kisebb föld búzád és onnantól az éhezéssel nem kell bajlódni. Mondhatni túl könnyű jól lakni.
A Don't Starve-ban viszont idegesítőre sikerült az éhezés. Jobban mondva ott az egyik cél, hogy ne halj éhen és ha épp nincs szerencséd, akkor ennyi. Ott talán túl nehézre sikerült a jóllakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!