LInux vagy windows 7?
Attól függ mire. A linuxok általában sokkal kevesebbet esznek és ezért kevesebbet pazarolnak.
De attól még lehet neked a Win7 lesz a jobb. Ki tudja.
Én így szoktam eldönteni:
futtatsz olyan játékot ami nincs linuxra?
igen->windows
ha nem:
futtatsz olyan programot (akár a munkád során) ami helyett nem használhatsz alternatívát és wine-ben nem futna jól? (pl adobe termékcsalád)
igen->windows
ha nem:
nyugodtan használj linuxot!
annyival kiegészíteném az előző válaszom (ugyanis a teljesítményt kérdezted) hogy linux alatt nagyban függ az ablakkezelőtől. mondjuk ha alap ubuntu unity-vel akkor az nem épp egy memóriabarát rendszer (nem tudok pontos számadatokat, de vetekszik a win7 rendszerkövetelményeivel szerintem)
ellenben egy alap debian + openbox egy 10-15 éves gépen is vígan elmegy! persze van aranyközépút: debian+xfce vagy linux mint xfce-vel
Játékra használom a gépet? ->> Windows
Munkára használom a gépet? ->> Linux/OS X
Munkára használom és szükségem van Adobe termékekre? ->> OS X
Gyenge a hardver? ->> Linux
Én még tovább mennék ezen:
-Van normális videókártya driver a linuxra?
-ha igen => Linux jó lesz
-ha nincs=>Windows
Hibrid technológiás laptop?
-> ha igen => Inkább Windows, mert linuxon nekem szó szerint fél nap volt beállítani a két videókártyát, egy kezdőnek nem feltétlen előnyös
-> ha nem akkor jó a linux, nem kell szenvedni vele
Nah akkor most mondom én a megcáfolhatatlant. :D
Legyen bármilyen OS a gépeden, egy VMware-t felinstallálsz, és futtatsz egy virtuális gépet, amin kár egy másik OS van.
Jóóóhh napot. (h-van) :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!