Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ajánlja fel a gépem a...

Miért ajánlja fel a gépem a windows 10-re való frissítést amikor nem is 100%ban alkalmas a gépem rá?

Figyelt kérdés

2007-es acer travelmate 5720-as laptop t7700-as proci 4gb ram, gma 965 chipset és x3100 integrált kártya van benne.

Már elég ha csak a kártyát megnézem erre szerintem nincsen alá rendes driver csak "általános célú" ami azt jelenti hogy amit pl windows 7 alatt tudott (persze nem sok mindent) azt nem fogja már tudni 10 alatt mire nincs rá hivatalos driver csak az alap dolgokra való windows-os. Így teszem azt nem tudok rajta gta sa-val játszani az általános célú driver miatt. Akkor a kérdésem, miért nem gondoltak erre?

2015. jún. 15. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinek felajánlja. Itt a reklám a lényeg.
2015. jún. 15. 19:07
 2/7 A kérdező kommentje:
De ez így egy tudatos félrevezetés
2015. jún. 15. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:

A géped alkalmas rá. A windows futtatásához kell 1gb ram, és legalább 1ghz-es CPU, illetve minimum 1024x768 pixel felbontású képernyő.

Ezekre a te géped alkalmas. Az, hogy a hardvered gyártóje nem ad ki frissítést, azt a MS honnan tudja? Ügye nem gondolod, hogy a világ összes legyártott alaplapjáról infót kérnek ma le?

Példa: van egy autód. Ahhoz, hogy téli gumit rakjál fel, kell egy szükséges kerékméret, illetve egy speciális csavarkulcs. A gumigyártó azzal fog foglalkozni, hogy a kereked mekkora. Az, hogy neked van-e hozzá kulcsod, amivel le tudod szedni a kereket, az már egyéni probléma.

Úgyhogy itt nincs megtévesztés, vagy átverés. A géped képes rá, csak a hardver gyártó nem biztosítja a maximális teljesítményhez szükséges szoftvereket.

Szóval nála reklamálj :)

2015. jún. 15. 21:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom csak így furcsa hogy gyakorlatilag így "oké elmegy rajta az új rendszer, de akkor mondj búcsút annak a minimális 3d-nek is amit a korábbi op rendszerhez készült driver támogatott.."

Mivel ehhez nincsen újabb, átfordításhoz meg új driver írásához pedig nincsen elég tudásom, meg nyilván ez elvileg nem egy laikus felhasználó dolga lenne.

Hogy a múltba visszatekintsünk ez kb olyan mint amikor(ha a vistát most kihagyjuk mert igazából nem volt túl elterjedt) volt ugye minden gépen xp aztán jött a egyszer a 7 és rengeteg gép volt amin elfutott mivel simán lehetett bennük 1Gb ram vagy több is meg egy értelmes 1magos cpu csak mondjuk ott csücsült az agp foglalatban a radeon 8500 vagy egy mx440...ezekre ugye nyilván nincsen írva driver csak a windows a saját általános célú driverével használta ami elég volt arra hogy legyen egy asztal meg esetleg neten olvasgatni, komolyabb dolgokra (videót nézegetni, vagy bármi "extrábbat") meg nem lehetett használni pedig az előző rendszeren rendes driverrel gond nélkül, akár játszani is korabeli dolgokkal. Itt akkor megkérdőjelezhető az új rendszer létjogosultsága. Persze nem azt mondom hogy minden apró kis szarnak nézzenek utána de azért a proci+ram+vga az egyik leg meghatározóbbak támogatottság szempontjából. Tehát sokaknak akiknek ezt a frissítési lehetőséget feldobja valójában csak hátralépnének vele.

Összegezve: Azt tartanám logikusnak hogy csak olyan gépekre ajánljon frissíteni amikre feltelepülve a felhasználó nem tapasztal visszalépést a korábbihoz képest max ami eddig ment az ezután is ment csak máshogy néz ki...így lenne korrekt.

A megoldást nem tudom, mert sajnos az op rendszerek gépigényéhez is csak annyi van írva mindig hogy hányas directx és hány mb videomemória. Windows 10nek elvileg directx 9 kell, de röhejes hogy ez van odaírva de egyetlenegy dx9-es kártyához sem készített egyetlen gyártó sem drivert alá, nem tudom melyik volt a legutolsó dx9-es kártya talán x1950xt? Ahhoz van akkor driver? Nincsen.. Ha azt írnák oda hogy dx 11 akkor már jók lennénk mert valószínűsítem hogy az összes dx11-et támogató kártyához készült driver windows 10 alá.

Meg egy játék gépigénynél is oda van írva hogy milyen kártya kell neki ott még részletesebb is mivel ott még egy generáción belül is rangsorolva vannak teljesítményük alapján. Op rendszernél meg nem igazán kell teljesítmény csak driver így egyszerűbb is lenne, ha már odaírnák hogy mit tudom én hd5000 series or better vagy geforce 400 series or better akkor egyértelmű hogy azok MÁR készítettek drivereket a gyártók az az utáni kártyákhoz meg BIZTOSAN készült.

És akkor nem kéne olyan gépekre is felajánlani ami nem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Bár ha belegondolok szerintem le is tojják az egészet a lényeg hogy sokan megvegyék.

2015. jún. 15. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:

> De ez így egy tudatos félrevezetés

Nem. Felhívja a figyelmedet arra, hogy van Win10 és a lehetőséget adja meg, hogy feliratkozz egy letöltési lehetőségre. 2 ponton is döntési pozícióban vagy.

Driver amúgy persze, hogy nincs W10-hez, mivel még el sem készült a rendszer. Mire kijön, lehet, hogy lesz driver. Ha meg nem, akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy leszarod a frissítést és nem telepíted.

2015. jún. 15. 21:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Én természtesen nem fogom telepíteni és az is biztos hogy lesz hozzá driver mivel már 8hoz sem volt. Előbbi hozzászólásomban kifejtettem a dolgot részletesen csak szerintem megelőztél.
2015. jún. 15. 21:52
 7/7 A kérdező kommentje:
De még ha telepíteném is akkor sem fogok a régi rendszerre ráfrissíteni nem tudom hogy csinálja, de a clean telepítésnél nincs jobb tehát max az egészet formázva kezdeném el telepíteni.
2015. jún. 15. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!