Mondanátok nekem jó számítógépes tervező programokat?
Amit a legegyszerűbben lehet tanulni:
-Google SketchUp : ez nem teljesértékű 3D modellező (ahogy a neve is mutatja), viszont lesz egy kis sikerélményed, illetve ebben is egész komoly dolgokat lehet tervezni.
-Wings 3D : ez már egy teljesértékű modellező (főleg lowpolyhoz), a kezelése nagyon egyszerű
-Blender : egy kezdőnek kevésbé áll kézhez, viszont vannak funciók, amiben a Blender jobb (pl. animáció, jobb textúrázás, Boole-algebra [=pl. egyszerűbben össze tudsz "olvasztani" egy hengert és egy gömböt, vagy ki tudsz harapni egy félgömböt egy kockából egy kattintással], stb.)
-Autodesk honlapjáról le tudod még szedni a 3ds-t, vagy a Maya-t, amit azt hiszem 2-3 évig ingyen használhatsz, mint diák.
-Cinema 4D : itt nincs ilyen kedvezmény, de ez talán az egyik legjobban kezelhető profi program szerintem.
Én úgy állnék neki a dolognak, hogy Wingsben megtervezem a tárgyakat, aztán Blender/3DS/Cinema 4D segítségével letextúráznám (ha egyszerűbb a modell, akkor Wingsben is le lehet), és kirenderelném. Így a lehető legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!