Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az emberek nagy rész már nem...

Az emberek nagy rész már nem használ eredeti operációs rendszert, aki igen ez miért?

Figyelt kérdés
Manapság már bárki leszed a netről egy win7, win8 esetleg még xp-t a netről és azzal használja a számítógépét és nem veszi meg több 10 ezer ft-ért az eredetit. Hiszen elméletileg ugyan az és nem nagyon zavarja a felhasználókat hogy eredeti vagy sem. Akkor aki mégis megveszi az mi okból? Garancia vagy egyéb?

2015. jún. 8. 19:38
1 2
 11/12 tabaki ***** válasza:

@#10:

Komolyan gondolod, hogy a lopott programokkal „bíbelődni” kell? Hogy azoknak a beszerzése, telepítése, működtetése bármiféle nehézséget jelentene, és emiatt használok linuxot? Ugyan, miből következtetted ki? Csak nem valami prekoncepció, a linux a priori lenézése az oka? Az, hogy nekem, jó néhány év alatt történetesen elegem lett a Windowsból, az miért is jelenti, hogy „leragadtam a linuxnál?”. Az, hogy szerintem illetlenség egy pénzbe kerülő dologért nem fizetni, miért a „windowsosok folyamatos támadása”? Ha én a magam részéről hasznosabbnak és kényelmesebbnek ítélem a linuxot -- sőt, akár érvelek mellette --, attól még semmi bajom azzal, ha más másképpen választ. Mellesleg a munkahelyemen magam is Windowst használok, és ez a csökött linuxos agyamnak semmiféle megerőltetést nem jelent, s mi több, megértem azt is, ha valakinek pont az jön be. Én speciel ennek az alapján nem látok különbséget a linuxos „pótcselekvés” és a windowsos (gondolom) valódi cselekvés között, minthogy nem az operációs rendszerrel, hanem a tevékenykedésem eredményével foglalkozom. Az, hogy a linux „egy korlátozott lehetőségekkel rendelkező op.rendszer” ugyan határozott tényállítás, de bővebb kifejtés nélkül sajnálatosan szárnyaszegett, kivált, hogy a vele szemben nyilván korlátlan lehetőségekkel bíró Windows azokat meghaladó erényeinek felsorolása is elmaradt.

Szerintem egy pár téves (a linux alkalmatlansága, felhasználóinak korlátoltsága, tanulásra való képtelensége és ebből adódó frusztrációja), illetve szándékosan összezavart (a Windows-használat és a szoftverlopás összemosása) alapfeltevésből mindehhez méltó hamis ítéletekre jutsz, és ennek nyomán definiálod, hogy más mennyi örömét lelheti a számodra ismeretlen operációs rendszerben. „Háát elég érdekes.”

Az adott témához nem kapcsolódó statisztikákkal valóban lehet érdekes következtetésekkel előállni, a mennyiségi szemlélet nagy vigaszt lelhet például abban, hogy az embereknek mondjuk csak két százaléka nagyon okos, és csak minden százezredik zseniális. Ki az a hülye, aki a jelentéktelen kisebbséghez akarna tartozni, amikor választhatja az értékes többséget is? Kéretik ebbe nem belemagyarázni a linuxos Übermensch kivagyiságát -- egyszerűen arról van szó, hogy az indokolatlan párhuzamokkal való példálózás a tréfa kedvéért sem igazán frappáns érv.

2015. jún. 9. 11:26
 12/12 A kérdező kommentje:
Itt mielőtt még mindenki egymásnak ugrana az op rendszer lopás és linux vita kapcsán, nekem itthon mind3 gépemen teljesen jogtiszta vásárolt op rendszer van win7, illetve egy XP (hozzáteszem nem kaptam a géphez, külön vettem), valamint rengeteg vásárolt programom van nem pedig netről letöltött ("lopott"). De valódi tény hogy az emberek 90°vagy akár több is kizárólag netről letöltött (mondhatnánk megint hogy lopott) programokat, op. rendszerek használ, de ide jutott a világ spórolunk ezen is. A linux vitába nem nem is szállnék bele mivel nem használom nem vagyok jártas benne se tapasztalat se semmi, de ha választanom kéne win8 és linux között akkor már inkább linuxot használnék, de számomra akkor is a win7 a legmegfelelőbb jelenleg. Itt csupán a kérdésem arra irányult, hogy aki meg veszi az mi célból? aki nem az pedig miért nem?
2015. jún. 9. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!