Van olyan videószerkesztő program ami lejátssza a gif képeket is?
"Bármilyen képnéző képes megnyitni" akár a böngésző is, de nem ez volt a kérdés
van-e nem tudom, nem próbáltam még ki, de esetleg megoldás lehet az is hogy felveszed videóra a gif-et, majd megvágod
Az ingyenes GIMP képszerkesztővel is tudsz készíteni vagy szerkeszteni:
Meglévő képekből GIF készítése:
Fájl menü > Megnyitás rétegekként > kijelölöd a képeket > Megnyitás > ha akarod módosíthatsz még az egyes rétegeken > újra Fájl menü > Exportálás As > alul kiválasztod a GIF fájltípust > felül megadod hová mentse és milyen néven > Exportálás > kipipálod, hogy Aminációként mentse > Exportálás > Kész.
Meglévő GIF átszerkesztése:
Fájl menü > Megnyitás > megnyitod a GIF animációt > a megfelelő rétegeket kijelölöd és szükség szerint átszerkeszted > Fájl menü > Exportálás As az előbbiek szerint.
Rövid videók GIF készítésről angolul:
Pedig a Movie Maker is tudja, csak be kell állítanod a kockahosszt, de ha új húsra vágysz, használj VirtualDubot:
Aha, már értem.
Macerás, de talán a legegyszerűbb, ha az apró Irfanview programmal (képnéző/csoportos-képkonvertáló/képszerkesztő) kimented a GIF képkockáit: Opciók menü > Minden kép kivonatolása.
Utána az összes lementett képkockát megnyitod MovieMaker-ben.
Aztán ha kijelölöd a képeket (egyesével, vagy csoportosan) megadhatsz külön-külön eltérő, vagy mindnek ugyanakkora Időtartamot (Szerkesztés menüpontban). Animáció miatt valószínűleg töredék (pl. 0,1) időtartam lesz folyamatos (ezt kézzel kell beírni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!