Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Word sablon létrehozása...

Word sablon létrehozása minden oldalra?

Figyelt kérdés

Készítettem egy Word sablont, és meg szeretném oldani, hogy a benne elhelyezett képek, sablonszövegek minden oldalon megjelenjenek.

A kép1-et illetve 3-at belerakhatnám fejléc, láblécbe végül is, de a kép2-re ez szerintem nem lenne jó megoldás, illetve a levél vége sokszor a jobb alsó sarokban lévő kép mellé is leérne. Gondolom ezt a lábléc nem engedné.

Ezenkívül szeretném ha a piros csíkban szereplő szöveg is megjelenne minden egyes oldalon. Mert jelenleg ha a kék keretes részbe írok annyit, hogy új oldalt nyisson, akkor az teljesen fehér lesz.

Hogyan tudnám ezt megoldani?

[link]

Köszi!

2015. jún. 3. 10:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy ideje már nem foglalkozok vele, szóval lehet, hogy kijavít majd valaki.

Kettő terjedt el a piacon: Quark és az Adobe InDesign. Én az utóbbit használom, de van aki a másikra esküszik. Kinek a pap, kinek a papné. :)

2015. jún. 3. 12:24
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 Erre a feladatra a Scribus is elég (ha már kiadványszerkesztő). De én továbbra is azt mondom, hogy használhatóság terén egyszerűbb latex-ben. (Jegyzettömbbel tudná módosítani - csak a szöveget kellene - és egy bash/batch szkripttel lazán legenerálná neki pdf-be.)
2015. jún. 3. 12:49
 13/17 anonim ***** válasza:

wdhun:

Nekem még anno a másik véglet is módfelett tetszett, amikor valaki "nagyon ért hozzá".

Néhány évig a helyi újságot tördeltem és sokszor volt, hogy egyesületek, iskolák jelentettek meg benne anyagot. Az újságírónak leírtam, hogy mit kérek ezzel kapcsolatban. Kevés és egyszerű óhajom volt. Még egy bolha is megértené: ne formázzák a szöveget, csak a bekezdéseknél használjanak entert és külön csatolják a képet.

Tippelj, kik nem tudták ezt felfogni?! Hát persze, hogy a tanító nénik. :)

Színezgetünk, igaz, hogy az újság egy szín nyomásos. Manuálisan elválasztunk, amit nem győztem törölgetni. Aztán megszóltak, hogy egy-kettő véletlenül benne maradt. (Pedig még mondtam is, hogy a prg hiba nélkül automatikusan tudja ezt) Hasábokra törték, miközben pontosan tudták, hogy én máshogy fogom berakni.

Egy alkalommal pedig rendesen fel is adták a leckét. A mai napig nem tudom, hogy mi az istent szurkáltak be, de vagy negyed óráig keresgéltem a szövegben, hogy mitől kergült meg teljesen a szoftverem.

(Tudom, ez most off topic volt. Bocsi! De az igényességre tett megjegyzéseddel - mellyel teljesen egyet is értek - ez most "előjött" belőlem. :) )

2015. jún. 3. 12:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Ismerős a probléma! :)

Elmondom hol hibáztál... txt-ben kell kérni! (Nem tud formázni és nem kell elválasztani!) Új bekezdést dupla enterrel különítse el (így a sor végi felesleges entereknél szimplán kitöröltem belőle az összes egyedül álló entert). Tehát végeredményben egy parancs futtatásával elértem, hogy egy formázatlan szövegfájlom legyen amiben az új bekezdések egy enterrel vannak elválasztva. :)

Nekem sem ez a szakmám, de tény, hogy van ahol a szájbarágás is kevés.

2015. jún. 3. 13:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Visszatérve, pont ezért jó a latex. Előre összeállítod a formázást és nem tud rajta változtatni. (Vagyis de, de mivel nem ért hozzá, ezért nem tud! :))

Mindig igényes, letisztult a megjelenés, és a szöveg módosításához sem kell pilótavizsga. Nekem bevált.. :)

Egyszerű dokumentumokhoz, matematikai kiadványhoz, könyvhöz ideális. Ha sok az egyedi design, akkor inkább egy grafikus kiadványszerkesztőt ajánlok én is. Első körbe Scribus. Ha az már kevés, akkor jöhetnek a fizetős "nagyok". (InDesign, stb..)

2015. jún. 3. 13:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Rendben, kipróbálom majd, köszönöm szépen mindenkinek!
2015. jún. 3. 13:17
 17/17 anonim ***** válasza:

14:

Igen! Néhány átzsörtölődött alkalom után rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb átfuttatni jegyzettömbön. :) És ilyenkor szokott jönni a megállapítás: Hogy ez miért nem jutott hamarabb eszembe?! :)

2015. jún. 3. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!