Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van valami program, amivel...

Van valami program, amivel helyre tudom állítani egy videónál a hangot?

Figyelt kérdés
Letöltött filmről van szó (őszintén szólva máshogy nem is férnék hozzá, régi film, örültem, hogy egyáltalán megtaláltam), és vagy az van, hogy az elején pontos, aztán a végén már 20 másodpercet késik a hang, vagy az elején siet, és a végén pontos. Próbálkoztam Virtual dub segítségével, amit összebogarásztam netes fórumokból, de nem lett jó.
2015. máj. 30. 22:03
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Milyen video-formátum?

Amíg jobbat nem írnak:

MKVToolNIX-szel lehet a hang/video csatornát nyújtani.

Belehúzod az ablakába a filmet > kijelölöd a hangcsatornát > alatta "Format specific options" > "Stretch by" mezőbe írhatsz törtszámot (ha egynél nagyobb, akkor nyújtja, ha pedig egynél kisebb akkor összenyomja), pl. 120/100 vagy 1.2 értékeket is elfogad > végül alul a Start muxing gombbal MKV formátumba menti. (nálam nem kódolta újra, 40 perces MP4 videónál pár másodpercig tartott) A pontos tört-értéket számold ki, pl. 40 percnél: 2420/2400=1.0083

Mivel csak MKV formátumba ment, így más formátum esetén keress "stretch audio" kifejezésre.

FFMpeg is tud ilyesmit, de valószínűleg csak újrakódolással:

[link]

Mivel parancssoros program, itt egy minta:

ffmpeg.exe -i input.mp4 -filter:a "atempo=0.9917" -c:v copy output.mp4

(itt a tört fordítva érvényes, minél kisebb-annál jobban szétnyújt, ha nagyobb, akkor összenyom)

2015. máj. 31. 20:20
 2/4 A kérdező kommentje:
AVI-t szedtem le. Most hétvégén meg is néztem, és film közben teljesen összevissza csúszkál a hang, van, amikor véletlenül pont jó film közben is, de egyáltalán nem egységes. Most nem emlékszem, hogy mikor ez újdonság volt, akkor is ilyen volt-e a hang, vagy mikor leadták, akkor még jó volt a szinkron.
2015. jún. 1. 10:17
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Így hosszadalmas lesz a javítás.

Általában csak a képkockaszám különbözik, így a film/hang egyszerűen hosszabb, vagy rövidebb.

Itt bonyolultabb a helyzet.

Biztonsági mentés után, profibb videoszerkesztővel (ami engedi a hangcsatorna szerkesztését külön - nincs tapasztalatom, de a fizetős Sony Vegas/Adobe Premiere stb. biztos támogat ilyet, vagy az ingyenes Lightworks) a hanganyagba kell beszúrni töredéknyi szünetet (vagy kijelölni egy részt és mellé beilleszteni), vagy kivágni - az eltéréstől függően.

Alternatív megoldás a hanganyag mentése külön (pl. AVIDemux-szal) és valamilyen hangszerkesztővel (pl. Audacity-vel) a beillesztéseket/kivágásokat megcsinálni, majd a hanganyagot egyesíteni a videóval (AVIDemux).

Utóbbi esetben elég sokszor kell menteni (videóval egyező néven, csak mondjuk mp3/wav kiterjesztéssel) és indítva a lejátszást második hangcsatornaként felismeri és arra átváltva lehet ellenőrizni. De így jóval macerásabb.

2015. jún. 1. 13:55
 4/4 CspCsj ***** válasza:

Kimaradt egy lista haladóbb szintű videoszerkesztőkról:

[link]

2015. jún. 1. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!