Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Avidemuxban lehet-e 1-2...

Avidemuxban lehet-e 1-2 mp-nyi "feketeséget" tenni a videóba pl. két jelenet közé, és ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Értitek, hogy ne legyenek már annyira egybe, annyira "egymáson", hogy jobban érződjön hogy bár a van bennük közös amely miatt egymás mellé lettek vágva de azért mégis az két külön jelenet.

2015. máj. 27. 13:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Közben kopipasztázni már sikerült, a lassítást viszont tényleg nem találom :(
2015. jún. 9. 18:04
 12/19 Szirty ***** válasza:

Change FPS aztán Resample FPS!

Ez két filter ebben a sorrendben kell alkalmazni őket.

Részletesebben:

Tegyük fel hogy az eredeti lassítandó videó 30 FPS. Akkor leraksz egy Change FPS filtert, és beállítod így:

Source FPS: Custom

Souce framerate: 30,00

Destination FPS: Custom

Destination framerate: 10,00

Utána leraksz még egy filtert a fenti alá, aminek neve Resample FPS és beállítod így: Mode: Custom

New frame rate: 30,00

És elmented.

Ezzel a felvétel sebességét egyharmadára lassítottad (30/10)

2015. jún. 10. 15:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Rendben, mostmár csak az a kérdés hogy azt el tudom-e érni hogy csak a videó egy bizonyos szakaszát lassítsa le? Mert ez lenne a cél, tehát ahogy írtam is az lenne a terv hogy egyszer szerepelne normál sebességgel a jelenet majd utána egyszer lassítva. Ez is megoldható vajon? Azért is kérdezem mert ezeknél a filtereknél sajnos nem láttam olyan opciót ahol azt lehetne megadni hogy hánytól hány mp-ig akarom érvényesíteni a filtert. Szal erre mi a megoldás?
2015. jún. 10. 19:59
 14/19 Szirty ***** válasza:

A válasz egyszerű: Előre kivágod és elkészíted a kivánt részeket, leteszed ezeket külön file-ba annyit, amennyit csak akarsz.

Amikor minden "jelenet" effekt részlet készen van, akkor "összelapátolod" őket egyetlen videó file-ba.

Pl. drag and drop módszerrel.

2015. jún. 10. 20:45
 15/19 A kérdező kommentje:

Tehát akkor "egy körben" nem lehet, ha jól értem.

Amúgy persze, gondoltam én is erre a módszerre, csak lehetőleg el akartam volna kerülni mert így eggyel több újrakódolás lesz és ugye elvileg minél többször kódoltatsz újra egy videót annál inkább romlik a minősége.

2015. jún. 10. 21:22
 16/19 Szirty ***** válasza:

Hogyan is gondoltál egy FPS resample-t recode nélkül? :)

Egyébként a "master" anyagot csinálhatod extrém nagy felbontásban/bitrátával és csak a végső összeállítást "lebutítani" a véglegesre.

Ha a forrás anyag felbontása és bitrátája eleve alacsony, akkor bizony így járás.

2015. jún. 10. 21:26
 17/19 A kérdező kommentje:

Jó, hát ami neked egyértelmű az nekem még nem feltétlenül az :)

Na akkor majd próbálkozom.

2015. jún. 10. 21:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Minden sikerült végül, köszönök mindent.
2015. jún. 13. 11:00
 19/19 A kérdező kommentje:

Szia ismét! Remélem ezt is fogod még olvasni.

Nekem továbbra sem sikerül semmit magamtól megcsinálni ebben a k. Avidemux-ban :(

Most pl. egy videó végéhez szerettem volna hozzáilleszteni egy képet, de persze ez se megy. Tehát hogy amikor véget ér a mozgókép ott maga a videó még ne, hanem a mozgóanyag után még egy adott kép látszódjon x mp-ig. Ezt hogy lehetne megcsinálni?

2016. jan. 30. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!