Netrunner Linux különbözik bármiben is a Kubuntu-tól?
Van egy Arch alapú ága is a Netrunnernek , de én a Kubuntu alapúra gondolok.
Van különbség azon kívül , hogy a netrunnerbe jóval több előre telepített program van ?
Nem tudjuk, de használj debiant, mert sokkal tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés!
Debiant használtam már , a Stable nagyon jó szerintem.
Viszont miután a Jessieből testinget csináltam , a frissítések telepítése után újraindítottam és nem hozta abe a grafikus felületet , a felhasználónév +jelszót is parancssorosban kérte. bejelenkezés után próbáltam startx-el behozni , de nem lett jó.
Ami még probléma , hogy sok deb csomag nem is működött rajta , pl a lightworks (ami nálam alap lenn) else indult a telepített függőségek után se.
Érdekes módon ilyen hibákkal a debianra épülő ubuntukon nem találkoztam , persze azok se jobbak mivel ott meg egy csomó bug van amikkel meg a debiannal nem találkoztam:S
Néztem a netrunner másik változatát , ez kb olyan Manjaro-Chakra képességű/szintű disztró , csak KDE-s (bár a Chakra is arch alapú és KDE-s , de ez gördülékenyebb)
Huh , az igények közül egy valamit lehagytam:
deb csomahkzelés + rolling release + KDE
Bár LMDE is működnie kell a kde-nek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!