Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hp recovery manager miért...

Hp recovery manager miért törli az összes partíciót a gépen maikor azt írja hogy rendszer partíció törlése és újratelepítése?

Figyelt kérdés

Hp laptopomat újratelepítettem és a telepítés során a gép azt írja hogy töri a rendszer partíciót és újratalapíti, közben törölte az egész gépet és a D meghajtómat is törölte teljesen (számítottam rá le mentettem minden) de a telepítés során nem is tudtam másik partíciót létrehozni, csak a telepítés után Partiton Wizard-dal hoztam létre a D meghajtómat megint.

Mit rontottam el?

Eredeti win7 van a laptopomhoz System recovery dvd-vel.

Sajnos évente 1-2 alkalommal újrarakom a gépemet sok szemét stb. és elég zavaró hogy mindig ilyen történik.

2015. máj. 23. 12:36
 1/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Mert szerintem igy van megirva a program, hogy particionáláskor törölje a lemezen lávő összes particiót.

Sokkal egyszerübb egy üres (particiómentes) lemezen dolgozni, mint pl. ha van D particiód (aminek meg kellene maradnia) és kellene csinálni egy C particiót és még a rendszernek is egy rejtett 2 gigás particiót, de ez már nem biztos, hogy el fog férni és abból feloldhatatlan gond is származhat.

Amikor fel van telepitve a rendszer a lemezkezelésben kötet zsúgoritása menüpontban tudsz elvenni a "C" meghajtótól és amit elvettél a "C" meghajtótól abból létrehozhatsz egy "D" meghajtót. pl : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. máj. 23. 15:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Hali!

Ez valahogy elég bonyolult nekem és nem is nagyon értem :S

2015. máj. 23. 19:38
 3/7 coopper ***** válasza:

Elég annyit tudni a dologról, hogy egyszerübb a programnak úgy létrehozni a particiót (vagy particiókat), hogy előtte törli a nem kellő particiókat (a saját particióját nem törölheti).

A másik dolgot meg ha évente egyszer kétszer újrarakod akkor az oprendszert, akkor ilyenkor egyszerübb egy gost lemezt (vagy akár egy ghost particiót) létrehozni és telepités után - miután minden driver és program fent van - lementeni az oprendszert egy image képbe és ezt a képet a képkezelő programmal együtt lementeni vagy a lemezre vagy a ghost particióra. (pl. ilyen ghost program : Norton ghost)

Sok sikert.

üdv.

2015. máj. 23. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is HP laptopom van, de 4 éve nem kellett újratelepíteni a rendszert. 4 éves a laptop. Csak a megvételkor telepítettem rendszert, a gyári, teleszemetelt rendszer helyett tiszta rendszert akartam.

A recovery a teljes gépet alpahelyzetbe állítja, azaz pont olyanra mint vásárláskor. A HDD-ről is törlődik minden, ami gyári állapotában nem volt rajta.

2015. máj. 23. 20:03
 5/7 A kérdező kommentje:

Szóval akkor ez a probléma nem kerülhető ki ha jól értem.

A "ghost fájl" a gép jelenlegi állapotát mindenestül menti le (gondolok partíciók, adatok, programok, beállítások) vagy csak bizonyos dolgokat?

Legnagyobb problémám hogy rengeteg adat van a gépemen (6-800 giga) és évente újratelepítem a gépet a sok szemét miatt. Hiába van külső vinyóm akkor is elég zavaró.

2015. máj. 23. 21:16
 6/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen a ghost fájl a géped akkori állapotát tükrözi amikor készült.

Ha most, akkor a mostani állapotot, ha egy hónapja akkor az egy hónapos állapotot tartalmazza.

Azt, hogy mi van benne a készitő program határozza meg, de elmondható, hogy Te választod meg : Vagy egy adott partició lesz benne ("C", "D", vagy valamilyen nem látható partició, pl win7 rendszerinditó particiója), illetve készithetsz több ghost fájlt is a több particióról, vagy az egész lemez (Disk) amin az egész lemez rajta lesz. (Természetesen a teljes lemez tárolásához vagy ahogy irtad 6-800 giga tárolásához nagyobb tárolóhely kell - tömörit a ghost program, de 6-800 gigán akkor sem tud olyan sokat tömöriteni. A legroszabb esetben 6-800 giga lementéséhez 6-800 giga hely kell - ilyenkor nincs tömörités).

Sok sikert.

üdv.

2015. máj. 23. 22:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget !
2015. máj. 24. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!