Hogy lehet DVD-ből MKV-t készíteni újrakódolás nélkül?
Szeretném a dvd gyűjteményemet átmenteni mkv-ba menüvel, extrákkal és minden egyébbel. Olyan program kellene ami nem kódolja újra a dvd-ket, csak egyszerűen beleteszi egy mkv fájlba. Gondoltam a képfájlokba mentésre is, de az a megoldás nem szimpatikus.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem lehetséges így. Egyrészt teljesen más kodek, mindenképpen újrakódolás szükséges, másrészt a menüket nem támogatja. Ha cakk-pakk meg akarod tartani, akkor csak a képfájl jöhet szóba.
Ha a menükről le tudsz mondani, és elég a hang- és feliratsávok megtartása, akkor vagy Nero Recode és mp4 vagy Handbrake és mkv. Mindkettő modern h264 kodekkel, kiváló minőségben kódol.
Hát én nem tudom.
Miért .mkv-re?
A full HD felbontásu filmeket szokták. mkv-be konvertálni pl blu ray lemezről. DVD-ről elég az .avi vagy az .MP4
Szerintem.
Ja igen és a menü nem marad meg természetesen.
Így a képfile a megoldás.
Ok, akkor áruld el légyszíves, hogy miért az .mkv formátumot választottad.
Tényleg érdekel.
Köszi!
Miért ne? Modern, támogat feliratokat és kb. minden kódolási módszert és Matroska!
G.
Had kérdezzem már meg, hogy akkor ez hogy is van?
Ha van egy 4,4 GB-os DVD-ém akkor mekkora lesz a Matroska változata? Előre is köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!