Linux ubuntu hogy tekinthetem meg a root mappát? Azt írja ehhez nincs engedélyem meg
Én például terminálból szoktam, a Midnight Commanderrel. Ha nálad is telepítve van:
sudo mc
+jelszó megadása
Nem, mintha sok kotorászni valóm lenne a root mappában.
Egyébként mi ez a bolondéria, hogy az Ubuntu linuxot újabban minden kérdező Linux Ubuntunak írja?
"root fájl nem megnyitható"
Nincs olyan, hogy "root fájl". Valamit nagyon elrontasz, ha tényleg ez a hibaüzenet :)
@kovpet:
Ez nekem is szemet szúrt tegnap, de ezzel már nem akartam terhelni a társalgást. Gondoltam, Kérdező majd szépen részletezi, hogy mit művelt, ami ezt az egzotikus hibaüzenetet inspirálta, és apránként minden megvilágosodik...
Kérdező, te meg színt vallhatnál, hogy mi a szomorú pudlifülét akarsz a root mappától? Énnekem az utóbbi tíz évben semmiféle dolgom nem volt vele -- mellesleg kényemre-kedvemre kukkolhatok bele, ha akarok, de semmiféle élményszint-növekedésről nem tudok beszámolni.
Egyébként az Ubuntu jobb gombos menüjében nincs 'Megnyitás rendszergazdaként' vagy hasonló pont? Ha hazamegyek, megnézem a magamét.
Na jó, úgy tűnik tényleg nincs ilyen, csak a Mintben... Akkor, mondjuk, terminálból indítsd a fájlkezelőt:
sudo nautilus
A jelszó megadása után a megszokott kattingatós fájlkezelő indul, de ott fogsz csücsülni a /root mappában, kíváncsi vagyok, mihez kezdesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!