Help, MTB Locker vírus! Ha lementem külső hdd-re az adatokat, újratelepítek, akkor OK lesz a gép? Vagy irtható valahogy?
Idézet: "Emellett azt is fontos megemlíteni, hogy ha már egyszer bejutott a gépünkre a kártevő, akkor minden Windows alatt felcsatlakoztatott, betűjellel megosztásként hozzárendelt - külső meghajtónkon is végigfut a titkosításával, így sajnos az összes bedugott USB tárolónk, hálózati meghajtóink, de még a felhős tárhelyünk is áldozatul eshet"...
...ez akkor azt jelenti, hogy valami live cd-vel mentsem a hdd tartalmát, de az akkor már nem lesz vírusos?
Nem az én gépem, még szerencse, hogy ránéztem, infóra és nem dugtam rá a külső vinyómat az adatmentésre.
Milyen liv cd-vel megy az adatmentés, LinuxMint jó, az ntfs nem probléma a Linux-nak?
Ami adatot már titkosított, azt nem fogod tudni visszafejteni, akárhova másolod.
A még nem titkosított adatokat live cd-vel (Linux mint jó, NTFS már jó ideje nem probléma) mentheted és aztán mehet az újra telepítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!