Windows 7 alatt parancssorból ékezeteket tartalmazó könyvtárra és fájlra miként tudok hivatkozni, hogy hajlandó is legyen megtalálni?
Például a "D:\törlendő képek\többhelyenismegvan.jpg" hiába van idézőjelek közt, nem találja meg.
"é" vagy "á" van fájl vagy könyvtárnévben, már nem találja meg...
Ha nincs szóköz sehol de ékezet van akkor sem.
Próbáltam a NotePad++ segítségével "Convert to Ansi" műveletet végezni, "convert to UTF8" műveletet is végeztem, hiába...
A karakterkódolás menüben nem találom a CP437. kódlapot, az az érzésem, hogy ez lenne amegoldás (vagy nem)?
Más lenne a megoldás?
Egy program exportálta ki a duplikát fájlokat egy txt-be és jó lenne ha parancssorból törlendővé válhatnának, csak az ékezetek akadályozzák ezt meg....
Nekem működik.
Próbáld meg átállítani a Windows nyelvét.
Nézd meg a windows hogyan hivatkozik rá.
Elkezded írni és ha megnyomod a tabot akkor kiegészíti neked. (pl.: cd d:\t<TAB>)
Sajnos nem oldódott meg a probléma, korán örültem, egyetlenegyszer működött valami csoda következtében, pedig mindent ugyanúgy csináltam.
Valami 100%-ig biztos és működő módszert írtok? Nagyon sok ékezetes fájlt kellene kezelnem ilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!