Hogy készítsek step, vagy iges fájlokat?
Van egy 3d modellem, amit Blender-rel illetve Google Sketch programmal készítettem.
A szakembernek step, vagy iges formátumra van szükség. Letöltöttem egy konvertálót, de azt mondták, hogy erről nem tudnak méretet venni, mert csak vonalak látszódnak.
Mit lehet tenni ilyenkor?
Step/iges fájlokat CAD rendszerek (mérnöki tervezőprogramok) közti átjárásra használják. A Blender és a Sketchup pedig sima modellezők, amik nem erre valók, tehát szerintem sehogy. Vagy ha valahogy tudsz is step-be vagy iges-be konvertálni, az tervezési/prototípusgyártási szempontból csak valami használhatatlan katyvasz lesz.
Ha ingyenes talajon akarsz maradni, akkor ajánlanék valami kezdetleges 3D CAD szoftvert, mint a FreeCAD, vagy esetleg valami igazi CAD rendszernek a próbaváltozatát (pl Inventor, Solid Edge, Solidworks).
Köszönöm szépen. Nagy szükségem volt erre a válaszra, mert szinte semmit nem tudok ezekről, mert nem vagyok gépészmérnök, de most már világos.
Kipróbálom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!