Melyik a legjobb 3D tervező program?
Olyan 3D-s tervező programot keresek ami kifejezetten gépipari alkatrészek tervezésére való. Jó lenne ha valós időbe képes lenne több alkatrészt egyszerre megjeleníteni és mozgatni. Hallottam a solid edge, maya nevű programokról. Nektek mi vált be? Mit ajánlnátok?
(Gépésztechnikus tanuló vagyok)
A 3D Max és a Maya nem CAD program. Ha gépészeti tervezéshez keresel programot, ezeket felejtsd el. A Solidworks, Solid Edge vagy az Inventor jó lesz erre a feladatra.
Én az Inventort ajánlom, sokkal felhasználóbarátabbnak tartom, mint a másik kettőt (kezdőknek szerintem ezért is jó választás). Felületmodellezésben nem tud annyit, mint ők, de ez ezen a területen annyira nem is fontos, gépészetben viszont szerintem sokkal okosabb megoldásai vannak, mint a két Solidnak.
Solid Edge oldalán az áll, hogy viszonylag olcsó program, ezért sok cég használja itthon is, tehát gyakorlatban ezzel érsz a legtöbbet itthon (más kérdés, hogy ha egyet megtanulsz rendesen használni, onnantól kezdve a többivel se lesz problémád). Ettől eltekintve viszont rendkívül idióta programnak tartom, profi meg minden, de egy igénytelen, összetákolt szemét. A legutolsó verzió már egészen használható alkalmanként, de még mindig hajtépős.
Solidworks-öt keveset használtam, annyira nem jött be, de a rajzfilmszerű kezelőfelületén kívül komolyabb bajom nem volt vele. Mellette szól, hogy (ahogy az egyik válaszíró már említette) valóban végtelen mennyiségű tutorial található hozzá, tehát a betanulással nem lesz gond.
Aztán egy kategóriával feljebb található a Catia/Creo/NX hármas, na ezek viszont gyanítom porba alázzák tudásban a másik hármat, cserébe viszont nagyon nem felhasználóbarátak, és tényleg csak a legnagyobb cégek használják őket (mivel baromi drágák is), tehát kevés helyen fogod tudni hasznosítani.
Ja igen, ezt az oldalt nem is szoktam nézni, mert alapvetően szeretek mindent angolul használni:D Solid Edge-hez mindig készül hivatalos magyarítás, tehát az még egy jó pont lenne ilyen szempontból, Inventorból pedig valóban a 11-es (ami már nagyon régi) óta tudomásom szerint sincs magyar verzió.
A többi programról fogalmam sincs.
(Egyébként ha valami kérdésed lenne Inventorral kapcsolatban, írj nyugodtan, szívesen segítek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!