Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » GTA V fps drop probléma?

GTA V fps drop probléma?

Figyelt kérdés

Az 50-60 fpst percenként ledobálja 20-25re a játék.

Processzor: AMD FX-8320 3.50GHz

Videó kártya: SAPPHIRE HD7790 1GB GDDR5

RAM: 2xKINGSTON 4GB HyperX Anniversary DDR3 1600MHz

Valakinek ötlete esetleg, vagy megoldás a problémára?

2015. ápr. 22. 17:27
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Sajnos nem oldódott meg a probléma, pedig reménykedtem...

38 fokos alaplap és processzor hőmérséklet mellett is ugyan úgy ledobja az órajelet 10-15mpig. :/

Ötletem nincs, mi miatt csökkenhet le ennyire.

2015. ápr. 22. 22:17
 22/29 anonim ***** válasza:

Próbáld meg még azt is, hogy gyári beállításokra visszaállítod a BIOS-t. Az alaplapnak bármi szoftvere fel lett telepítve, ilyen-olyan tweak, gyorsító, akármi? Lettek ilyesmik futtatva egyáltalán a közelmúltban?

Ha azokon túlléptél, még egy OCCT-t futtathatsz esetleg, majd power supply terhelése 1 órán át minimum. Az ott elég részletesen ábrázolja majd grafikonokkal a feszültségértékeket is.

Tápod mi?

2015. ápr. 22. 22:23
 23/29 A kérdező kommentje:
EPU 4 Engine az egyedüli amit használok, ha egy kis csöndre vágyok, vagy éppen nem csinálok semmit és nem akarom zúgatni. Viszont ez ki van kapcsolva. Legalábbis a feladatkezelőben nem találom.
2015. ápr. 22. 22:28
 24/29 anonim ***** válasza:
Nem baj, töröld le azt is, legalább a teszt kedvéért. Az 500-as Hexa meg papírforma szerint bőven elég lenne, szóval hacsak nem hibás (nem hiszem, de OCCT talán megmondja), akkor már tényleg csak a drámaibb tesztelések nyújtanak biztosabb pontot. Mint pl. első körben friss Windows.
2015. ápr. 22. 22:34
 25/29 A kérdező kommentje:

A CPU fesz. ingadozásánál figyelhető meg a csökkenés. :/

[link]

2015. ápr. 22. 22:45
 26/29 anonim ***** válasza:
Na jó. Akkor még azt megpróbálhatod, hogy a vezérlőpultban az energiasémát teljesítményre állítod. Ha úgy sem változik, BIOS default és BIOS frissítés, ha ez sem oldotta meg, akkor Win reinstall, hogy biztossá váljon, hogy nem valami szoftveres gebasz van, és ha még úgy is rossz, akkor már csak az alaplap/tápegység lehet a ludas. De én inkább gondolok alaplapra, táp az csak formai, mert egyszerűbb azt kipróbálni, mint egész procit kikapni.
2015. ápr. 22. 22:59
 27/29 A kérdező kommentje:

Energiaséma átállítva, BIOS alapon, lehúztam a nem használt vinyót, ugyan azok a történések...

Kezdek kicsit elkeseredni. :(

2015. ápr. 22. 23:13
 28/29 anonim válasza:
Szia nekem is ez volt a problémám, ugyan ilyen processzorral ,én is sok mindent csináltam és nem tűnt el a probléma DE! A Catalyst-ben az energiaellátásnál a CPU energiaellátásánál 4000 MHz-ról 3400 MHz-ra korlátoztam a teljesítményt és azóta stabilan fut a játék ! Nekem R9 270x 2g-bm van 8gb rammal , én is hiába vettem le a grafikát stb... nem változott semmi ,azóta Very High-en stabilan fut a játék ,lehet hogy nem 60FPS de 30 fölött van, a megfelelő beállításokkal neked is szerintem jó lesz! :)
2015. ápr. 25. 16:42
 29/29 anonim válasza:

Teljesen rossz irányba kerestek, nem a géppel van a baj hanem a játékkal. A legutóbbi frissítés rossz, olvastam IGN fórumba hogy még annak is dobálja akinek komolyabb konfigja van, ugyanúgy mint akinek gyengébb. Nálam is alapból 60-70 fps, aztán vezetés közbe olyan negyed óra múltán leesik 30 ra és beszaggat alkalmanként 3fps re is.

Várni kell egy újabb frissítésre

2015. ápr. 28. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!