Milyen programmal lehet egy 1:1 arányú képből egy 16:9-eset csinálni vágás nélkül?
Láttam már olyan képeket hogy az eredeti kép mellé bevágtak az eredeti képből egy részletet és az teljesen el volt mosva. Mivel lehet ezt megoldani? Videóknál is láttam ilyet. pl.: https://www.youtube.com/watch?v=o5bnD5U7TiE
Válaszokat előre is köszönöm. (A videóval nem a videóst akarom reklámozni, csupán nála láttam ilyen dolgot elsőre)
Ha csak képről van szó, bármilyen olyan képszerkesztő program alkalmas rá, ami képes:
- rétegkezelésre
- átméretezésre
- elmosásra
Ilyen program az ingyenes Gimp is:
Az 1:1 arányú képet megnyitod (Fájl/Megnyitás), a megnyitott kép rétegét kétszerezed (Réteg/Réteg kétszerezése), a képet (Kép/Rajzvászon mérete) és az alsó réteget (Réteg/Réteg átméretezése) átméretezed 16:9 arányúvá és az alsó réteget elmosod (Szűrők/Elmosás/Gauss elmosás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!