Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mire jó pontosan az OpenVPN?

Mire jó pontosan az OpenVPN?

Figyelt kérdés
Ha használom, ugye nem férnek hozzá a gépemen lévő adatokhoz?
2015. ápr. 14. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért akarod használni, ha azt sem tudod mire jó?
2015. ápr. 14. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy munkához kellene használnom. Ezen keresztül dolgoznék. Ezért érdekel, hogy lehet-e belőle valami bajom, vagy ez egy teljesen normális program, semmit nem tudnak vele visszaélni.
2015. ápr. 14. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

VPN - virtuális magánhálózat - létrehozásához alkalmas ingyenes és nyílt forrású program, aminek van kliens- és szerver-változata. Leegyszerűsítve: hogy távolról titkosított csatornán el tudd érni egy cég belső hálózatán található erőforrásokat, szükséged van ennek a programnak a kliensváltozatára.

[link]

[link]

2015. ápr. 14. 18:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, ilyenem van.

Akkor ők az én gépemhez nem férnek hozzá, csak én az ő szerverükhöz. Jól értem, ugye?

2015. ápr. 14. 18:53
 5/5 anonim válasza:

A vpn-en keresztül egy titkosított csatornán, egy un. alagúton keresztül utaznak a csomagok titkosítva.

Ilyenkor természetesen az internet szolgáltatódon keresztül kapcsolódsz, ilyenkor a vpn úgymond rácsücsül a te hálózatodra, felülbírálva a szolgáltatódtól kapott ip-címet is.

Hasznos lehet pl. vpn-t használni akkor is, ha nyílt wifin vagy, kisebb eséllyel hallgatnak le. Én pl. nyílt wifin nem netbankolok, mivel ott érzékeny adatokkal dolgozunk, még ha titkosítva vagyunk is, fő az óvatosság.

Én vps-t használok, ott belőttem magamnak openvpn-t, google hitelesítővel, tehát az azonosításhoz mindig kell a teleofnom is.

Olykor ha kell, használom.

2017. ápr. 23. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!