Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win 7 Eseménynaplóban hol van...

Win 7 Eseménynaplóban hol van a HDD hiba?

Figyelt kérdés
Hova naplózza a merevlemez hibákat, hol találom? win7

2015. ápr. 11. 01:38
 1/5 CspCsj ***** válasza:

Merevlemez a hibákat csak magának számolja (de csak a pillanatnyi állapotot). Pl. a HDSentinel program visszamenőleg grafikonon ábrájolja a hibák számának változását:

[link]

A Windows legfeljebb lemezolvasási hibát naplóz, illetve bizonyos fájlműveleteket (ez a funkció alapértelmezésben nincs bekapcsolva):

Start menü > Programok > Felügyeleti eszközök > Helyi biztonsági házirend > Speciális naplórend > Rendszernaplórend > Objektum hozzáférés > Fájlrendszer naplózást bekapcsolni.

2015. ápr. 11. 13:00
 2/5 A kérdező kommentje:

korábban már láttam hdd hibákat, de nem emlékszem hova naplózza.

A kérdés továbbra is adott, hogy hol kell keresni az eseménynaplóban?

"Rendszer" alatt nincs a kereső szerint.

Pedig biztosan volt hdd-re utaló figyelmeztetés vagy hiba.

Szerintem minden alapértelmezett volt eddig.

2015. ápr. 11. 13:39
 3/5 CspCsj ***** válasza:
Eseménynapló > Egyéni nézetek > Felügyeleti eseményeknél vannak a hibák, de hogy ezekből melyik lemezhiba azt most nem tudom.
2015. ápr. 11. 18:00
 4/5 CspCsj ***** válasza:

Tegnap este került elém egy Win7-es gép. Gyorsan belenéztem az Eseménynaplóba. Találtam az Egyéni nézetek > Felügyeleti események listában rengeteg Disk Forrású hibabejegyzést, de csak annyi volt a hibaleírásban: "Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\Dr0)".

Ugyanúgy benne van a Windows naplók > Rendszer listában is, csak itt rengeteg más bejegyzés is van, a Felügyeleti eseményeknél meg csak a hibák.

2015. ápr. 12. 10:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg valami hasonlóra emlékszem!

Átnéztem tegnap de nem találtam, most megint megnézem.

2015. ápr. 12. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!