Win 7 Eseménynaplóban hol van a HDD hiba?
Merevlemez a hibákat csak magának számolja (de csak a pillanatnyi állapotot). Pl. a HDSentinel program visszamenőleg grafikonon ábrájolja a hibák számának változását:
A Windows legfeljebb lemezolvasási hibát naplóz, illetve bizonyos fájlműveleteket (ez a funkció alapértelmezésben nincs bekapcsolva):
Start menü > Programok > Felügyeleti eszközök > Helyi biztonsági házirend > Speciális naplórend > Rendszernaplórend > Objektum hozzáférés > Fájlrendszer naplózást bekapcsolni.
korábban már láttam hdd hibákat, de nem emlékszem hova naplózza.
A kérdés továbbra is adott, hogy hol kell keresni az eseménynaplóban?
"Rendszer" alatt nincs a kereső szerint.
Pedig biztosan volt hdd-re utaló figyelmeztetés vagy hiba.
Szerintem minden alapértelmezett volt eddig.
Tegnap este került elém egy Win7-es gép. Gyorsan belenéztem az Eseménynaplóba. Találtam az Egyéni nézetek > Felügyeleti események listában rengeteg Disk Forrású hibabejegyzést, de csak annyi volt a hibaleírásban: "Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\Dr0)".
Ugyanúgy benne van a Windows naplók > Rendszer listában is, csak itt rengeteg más bejegyzés is van, a Felügyeleti eseményeknél meg csak a hibák.
Igen, tényleg valami hasonlóra emlékszem!
Átnéztem tegnap de nem találtam, most megint megnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!