Melyik operációs rendszer "hardverbarátibb"?
Figyelt kérdés
A Windows vagy a Linux-alapú rendszerek bánnak jobban a hardverekkel és kímélik azt?2015. ápr. 7. 18:12
1/15 SoulEater7797 válasza:
Windowsnál rendesebb a driver oldali támogatás.
2/15 anonim válasza:
Mindig azt mondogatják, hogy a linux, de a windows sem olyan rossz szerintem.
Igazából böngészgetni, stb mintha a linux gyorsabb lenne valamivel, de egy új gépen (még egy nagyon olcsón is) ez a különbség elenyésző.
3/15 anonim válasza:
Ilyen szempontból tök mindegy, hogy melyiket választod, mert egyik sem kíméli jobban a hardvert. Szerintem mondjuk a Windows a jobb (bár egyiket sem szeretem), mert a legtöbb program pl.: játékok, word, unity csak Windowson fut. Az a hátránya szerintem megvan, hogy fizetős, de nem laggol állandóan, és nincsenek olyan verziókezelői hibái, mint a Linuxnak. Ha akarsz, beszélhetünk róla priviben.
4/15 anonim válasza:
"nincsenek olyan verziókezelői hibái, mint a Linuxnak" Ennek a mondatnak se füle se farka.
Mindkét oprendszer annyira hardware barát amennyire az adott drivert tervezték. A különbség az, hogy amíg windowsnál szinte semmit nem tudsz ezen változtatni, addig linuxnál van némi mozgástered. Persze csak ha értesz hozzá. Ha az ubuntu féle next -> next -> finish típusú linuxról beszélünk akkor teljesen mindegy mit választasz.
5/15 Tom Benko válasza:
Nagyjából egyformák e tekintetben. Bár ahhoz, hogy ténylegesen barátságosak legyenek, eléggé a rendszerek mélyére kell hatolni.
6/15 anonim válasza:
Szerintem driver szempontból a Windows jobb. Na meg gyorsaság ide, vagy oda azért a Linux is be tud úgy lassulni mint a Windows.
7/15 Tom Benko válasza:
Driver szempontból nem véletlen, hogy a win van jobban ellátva. A lassulásokról meg annyit, hogy ahhoz a Linux esetében igen keményen kell küzdeni, míg win esetében majdhogynem hozzátartozik az üzemhez.
8/15 anonim válasza:
Nekem küzdés nélkül is megy, meg ha nincs driver, akkor nincs, kár ezt túlbonyolítani.
9/15 Tom Benko válasza:
Nekem meg küzdve sem. A driverhiány meg nem igazán a Linux hibája, ez nem szépítés, ez tény.
10/15 anonim válasza:
Tényleg nem a linux hibája. A linux semmiben nem hibás, mindenben a felhasználó, a gyártócég, meg a windows és az összeesküvők, meg a gép a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!