Excel-ben ezt, hogy lehetne megoldani?
Lenne egy gondom:
Rendi Random (van akinek 3 neve van)
születési hely: Random Hely (ez nem mindig van)
anyjaneve: Random Mama
Ir hely unév utca szám
Ezt kéne egy táblázatban felvinnem de nagyon sokat szóval az "adatok > szövegből oszlopok" at nem tudom alkalmazni sajnos nincs , vel (vagy bármivel) elválasztva csak szóközzel... :(
Esetleg arra van egyszerűbb mód hogy ha szóközökkel szétválasztottam utána egybe tegyem őket?
Vagy az is csak "egyesével lehet"?
Vagy, hogy lenne ezt jó megoldani ugy, hogy külön oszlopba legyen a neve, címe, szülhely/anyjaneve/hely?
Légyszi segítsetek :D
Csere (CTRL+H) funkcióval le tudod váltani a szóközöket vesszőre, és vessző alapján darabolni, de tudtommal szóköz alapján is lehet külön cellába leválasztani a tartalmat.
Amit mégis egyben akarsz tartani, azokat a cellákat az ÖSSZEFŰZ függvénnyel egyesítheted.
Szerintem nincs értelme szóközöket vesszőre cserélni mert akkor ugyan ott vagyok
És még az a baj, hogy változó is lehet mert van akinek 3 neve van :(
Illetve ugye ilyenkor valakinek kijjebb lesznek az adatai szal nincs 1 ép pont
Valami egyéb tipp? Vagy mindenképp szívni kell vele egyesével? (csak olyan 6ezer lenne szal azért kéne segítség xD)
Valaki tudna segíteni?
Nem akarom egyesével mert tényleg rengeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!