Mi az a ransomware? És hogy távolítom el?
1-2 hete arra lettem figyelmes hogy a PC-m melegszik és mint ha dolgozna valami... Pedig semmi nem futott csak a Windows. Megnézem a Feladatkezelőben, nincs semmi: [link]
Eset Smart Security van telepitve... Mondom kipróbálom 1 időre a Norton IS-t, de semmit nem talált, aztán jött a Kaspersky semmi, aztán pedig a Panda Cloud cleaner...
Eddig minden oké hogy tiszta a gép de mindig fúj... 60-70C fokon...
Most telepítettem az Eset mellé ezt: xVirus Pernosal Firewall Pro, és ezt találta: [link]
A gépem ezek után csendes lett és 45-50C-kon fut a windows... De minden 5 percben felugrik. Mi az és hogy tudnám kidobni??
Hát, nem tudom, hogy mennyire vagy képben az angol nyelvel, de ha igen, akkor minden információt megtalálsz a blogmban.
( [link]
Alapvetően a ransomware titkosítja a fájlokat gépen, elküldi a jelszót a hackernek, majd kidob eléd egy üzenetet, hogy fizessél pénzt, aztán lehet, hogy törli magát és a titkosítást.
Ajánlom ellene a Malwarebytes Anti-Ransomwaret, mely megkeresi, és "elpusztítja" az ilyen programokat.
Jelenleg még csak béta verziója érhető el, de ez is teljes mértékben teszi a dolgát.
Letöltési link:
Ha kell segítség, akkor írj a kread385@gmail.com-ra nyugodtan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!