Linux torrent hiba?
Egy ideje már Linuxot használok (Ubuntu, Manjaro, Chakra, Fedora, Xubuntu), de valamilyen oknál fogva a torrent kliensem (Ktorrent) nem akarja elindításkor a már meglévő fájlokat megtalálni és egyesével kell újra megadni a célmappát. Mit lehet ezzel tenni, mert eddig az összes torrentkliensemmel ez volt.
Köszi előre is a válaszokat
Ezek szerint akkor nem a torrent klienssel van a probléma, hanem azzal, hogy a rendszered nem automatikusan csatolja (mountolja) a többi partíciót.
.
Például ha az ubuntut nem úgy telepíted, hogy particionáláskor külön csatolási pontot adsz az egyéb partícióknak, akkor azokat a rendszer csak akkor akkor fogja csatolni, ha te megnyitod őket.
Ezeket természetesen most is megteheted a következő módon:
terminálban beírod, hogy nano /etc/fstab
És szerintem most egyszerűbb ha mutatom a saját példámat.
/dev/sdb1 /wd500 ntfs defaults,noatime 0 2
(/dev - ezen belül vannak merevlemezeid, /sdb1 - azért b mert az már fizikailag másik partíció (ha az ssd-n lenne, amin a rendszer is van, akkor ez sda2 lenne, de ez egy másik merevelmez), /wd500 - egy egy 500GB-os western digital merevlemez, ezért így neveztem el a csatolási pontot ( a "/" gyökérfájlrendszeren belül a wd500 mappában lesz a merevlemez tartalma), ntfs mert ez egy ntfs partíció, a többi meg annyit takar, hogy automatikusan csatolja be alapértelmezetten)
Remélem ez így érthető volt:) Ha nem, akkor írj bátran üzenetet, és segítek még ha tudok. Ha esetleg nem vagy benne biztos, hogy az a merevlemez amin a torrentjeid is vannak, az milyen jelölésű partíció (sda1, sdb1, stb..), akkor nyiss egy partíciókezelőt, és ott meg tudod nézni.
@Tom Benko
Az ég világon semmi, csak így kényelmes nekem. Bár semmin nem változtatna, ha mondjuk a /mount-ba lenne, ugyanúgy kiraknám szimbolikus linkkel az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!