A Photoshop CS6-ban van olyan lehetőség hogy átlátszó vonal?
Persze:Huzol.egy fekete szinű vonalat, vagy bármien lehet csak ne ússön a környezet szineivel,majd fogod és átlátszóvá teszed.
Én végülis nem photoshop ot használok ienekre ugyhogy részletezni nem tudom hova katints.De ez egy biztos alternatíva.Az én szerkesztőmben ugy van hogy rámegyek a szinkitőltő "flaskára"melynek iconja megegyezik a joöreg paint éval,majd a baloldali kezelősávomban a szineknél(a kis szines kockáknál) van egy szűrke alapon fehér vonalas (mondjuk úgy szinjelző kocka) rákattintok és a te esetedben egy alapbol fekete színel készitett vonalra kattintok a "flaska iconal".Ekor nálam az átlátszóval kitöltött rész szűrke alapon fehér csikos lesz,majd mikor mentek, akkor az a rész átlátszoban fog "tündökölni".És megjegyzésként a PNG fileformátumot használd.Jpeg et és egyebeket semmiképp mert szabadstlzemmel nem láthato szinvesztést okoz,amelyel a gáz akkor van ha tovább kell szerkeszteni,és te a hupilila szint is átlátszóvá akarod még tenni, odakatintasz,és lám lám helyenként nem lett átlátszó a hupilila szín.A másik amiért a png5t ajánlom.A szinveszteséges fileformátumokal hoszú távon nem érdemes dolgozni,mert ha te napi szinten 1x megnyitod szerkeszteni,majd bezárod,harmadnap megint megnyitód-szerkeszted-bezárod,és ezt igy tovább egy hétig egy idő után észreveszed hogy akkora a szinveszteség hogy szabad szemel látod hogy ebben a nagy foltban világoskék,a hátérben sötét.Ez föleg átmeneti szineknél fordul elő.
Ugyanis minden olyan mentés után amely után bezárod a szerkesztőt szinveszteség fog bekövetkezni.De szerkesztés közben ezekkel a formátumokal is menthetsz ezerszer is akár amedig be nem zárod az ablakot nem fog romlani a mentések köszti minőség.Nem akarom ezt is megmagyarázni miért,mert logikus.Sok szerencsét a szerkeztgetéshez.
shift+húzás PS -ban is az egyenes vonal.
Amennyiben ez a vonal egy keret akkor talán érdemesebb körvonalazni a réteget.
Sajnos nem igazán látom át a feladatot.
Amennyiben húzol egy vonalat akkor az ecset opacitásával beállíthatod mennyire fedjen.
Készíthetsz új réteget is, ami szerintem célszerűbb és annak a fedettségét is beállíthatod, sőt ha a rétegen (jobb klikkelsz) keverési beállításokra mész és asz neki vetett árnyékot annak az opacitásával tudsz olyasmit létrehozni amit a képeden látok (bár nem tudom mit kellene lássak). Itt több lehetőséged is van pl körvonalazás aminek szintén beállíthatod az opacitását is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!