Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Photoshop CS6-ban van olyan...

A Photoshop CS6-ban van olyan lehetőség hogy átlátszó vonal?

Figyelt kérdés

[link]

Elég n00b vagyok ehhez.

Minecrafthoz egy texture packet készítek

2015. márc. 23. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze:Huzol.egy fekete szinű vonalat, vagy bármien lehet csak ne ússön a környezet szineivel,majd fogod és átlátszóvá teszed.

Én végülis nem photoshop ot használok ienekre ugyhogy részletezni nem tudom hova katints.De ez egy biztos alternatíva.Az én szerkesztőmben ugy van hogy rámegyek a szinkitőltő "flaskára"melynek iconja megegyezik a joöreg paint éval,majd a baloldali kezelősávomban a szineknél(a kis szines kockáknál) van egy szűrke alapon fehér vonalas (mondjuk úgy szinjelző kocka) rákattintok és a te esetedben egy alapbol fekete színel készitett vonalra kattintok a "flaska iconal".Ekor nálam az átlátszóval kitöltött rész szűrke alapon fehér csikos lesz,majd mikor mentek, akkor az a rész átlátszoban fog "tündökölni".És megjegyzésként a PNG fileformátumot használd.Jpeg et és egyebeket semmiképp mert szabadstlzemmel nem láthato szinvesztést okoz,amelyel a gáz akkor van ha tovább kell szerkeszteni,és te a hupilila szint is átlátszóvá akarod még tenni, odakatintasz,és lám lám helyenként nem lett átlátszó a hupilila szín.A másik amiért a png5t ajánlom.A szinveszteséges fileformátumokal hoszú távon nem érdemes dolgozni,mert ha te napi szinten 1x megnyitod szerkeszteni,majd bezárod,harmadnap megint megnyitód-szerkeszted-bezárod,és ezt igy tovább egy hétig egy idő után észreveszed hogy akkora a szinveszteség hogy szabad szemel látod hogy ebben a nagy foltban világoskék,a hátérben sötét.Ez föleg átmeneti szineknél fordul elő.

Ugyanis minden olyan mentés után amely után bezárod a szerkesztőt szinveszteség fog bekövetkezni.De szerkesztés közben ezekkel a formátumokal is menthetsz ezerszer is akár amedig be nem zárod az ablakot nem fog romlani a mentések köszti minőség.Nem akarom ezt is megmagyarázni miért,mert logikus.Sok szerencsét a szerkeztgetéshez.

2015. márc. 23. 21:24
 2/6 tabaki ***** válasza:
A radírt nem tudod valamelyik segédbillentyűvel egyenes húzására használni? Gimpben egyszerűen: Kattintás a kezdőpontra, Shift+húzás, kattintás a végpontra. Meglepne, ha a PS-ban nagyobb bonyodalommal járna.
2015. márc. 23. 22:50
 3/6 csacsi2 ***** válasza:

shift+húzás PS -ban is az egyenes vonal.

Amennyiben ez a vonal egy keret akkor talán érdemesebb körvonalazni a réteget.

Sajnos nem igazán látom át a feladatot.

Amennyiben húzol egy vonalat akkor az ecset opacitásával beállíthatod mennyire fedjen.

Készíthetsz új réteget is, ami szerintem célszerűbb és annak a fedettségét is beállíthatod, sőt ha a rétegen (jobb klikkelsz) keverési beállításokra mész és asz neki vetett árnyékot annak az opacitásával tudsz olyasmit létrehozni amit a képeden látok (bár nem tudom mit kellene lássak). Itt több lehetőséged is van pl körvonalazás aminek szintén beállíthatod az opacitását is.

[link]

2015. márc. 24. 07:50
 4/6 csacsi2 ***** válasza:
+ ha az ecset beállításánál meghatározod a keménységét/tipusát azzal is tudsz egyből olyan vonalat húzni aminek a széle átmenetes lesz.
2015. márc. 24. 07:54
 5/6 A kérdező kommentje:
csrintetek az úgy jó ha a vonalakat egy mappába rakom, beállítom az átlátszóságot majd egyesítem a reteggel?
2015. márc. 24. 14:13
 6/6 tabaki ***** válasza:
Miért nem próbálod ki magad, amikor én egy kukkot sem értek abból, mit akarsz? Annyi megoldással kísérletezhetsz, amennyi a gépedre fér -- ez a Mentés másként csodája.
2015. márc. 24. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!