Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 2010-es Microsoft Power...

2010-es Microsoft Power Pointban, amikor nyomtatni szeretnék egy A4-es lapon több diát, akkor meg lehet oldani, hogy az adott diák nagyobbak legyenek, és közelebb legyenek egymáshoz a lapon?

Figyelt kérdés
Tehát van mondjuk egy 240 diából álló előadás. Én elhatározom, hogy kinyomtatom az egészet, de úgy, hogy egy lapra egyszerre 6 dia kerüljön. Ekkor ki is nyomtatja a nyomtató, csak a gond az, hogy a diák túl kicsik, és túl (már szinte zavaróan) messze vannak egymástól. Nem akarom úgy kinyomtatni őket, hogy 1 lapra csak 2 dia kerüljön, mert úgy túl sok lapot és festéket használna el a nyomtató, ezért ragaszkodom a laponkénti 6 diához. De túl kicsik a betűk, az ábrák pedig alig láthatók, de nem is ez a baj, hanem az, hogy tudom, hogy ha egy kicsit nagyobbak lennének, akkor már látnám őket, el tudnám olvasni őket, tehát nem sok kell, hogy jó legyen. A diákban lévő karakterek méretét növelni nem akarom, mert akkor torzul minden a diában, a betűk is összemosódnak. Ezért hát az egyetlen megoldás az lenne, ha én 1 oldalra tudnék 6 diát nyomtatni, de úgy, hogy azok a diák ne ilyen töpszlik legyenek, és ne legyen akkora hézag közöttük, mint egy egész dia. Tehát egyszóval valahogy növelni szeretném a 6 db dia méretét a lapon, amire majd kinyomtatom őket. Meg lehet ezt valahogy oldani? Ha igen, tudnátok benne segíteni? Ha nem lehet megoldani, mit javasoltok?
2015. márc. 16. 21:33
 1/8 anonim válasza:
össze huzod öket, de szerintem segg hülye vagy hogy ha 420diát kinyomtatsz.. már ne haragugy
2015. márc. 16. 21:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor mit csináljak velük? Egy oldalra ráfér 6. A másik oldalára is 6. Tehát egy lapra 12 ráfér. Össz-vissz 20 lap, és megvan a 240 dia. 20 lap kb 3-4 milliméter vastag maximum, ezt még egy közönséges tűzőgép is összekapcsolja. Kérlek gondolkozz, mielőtt beszólsz valakinek.
2015. márc. 16. 22:03
 3/8 A kérdező kommentje:
És nem 420, hanem 240, de mivel 420 dia is megvan bőven 30-40 lapból, ezért simán képes lennék azt is kinyomtatni.
2015. márc. 16. 22:13
 4/8 Lajos54 ***** válasza:

A nyomtatási nézetben a nyomtatási beállítások között van egy olyan, hogy Papírmérethez igazítás. Ha ezt kiválasztod, nagyobbak lesznek a diák.

Ha még mindig nem elég, próbáld meg átverni a nyomtatót, ha engedi. Állíts be valamivel nagyobb papírméretet az A4-nél, ha szerencséd van, úgy rendezi el a képeket, mintha nagyobb lenne a papír, tehát nagyobbak lesznek.

2015. márc. 16. 22:57
 5/8 Lajos54 ***** válasza:
Amit este leírtam, a 2007-esre vonatkozott. Most megnéztem egy 2013-ast (ez majdnem olyan, mint a 10-es), ennél annyi a különbség, hogy a Nyomtatásra kattintva ki kell választani az Összes dia, majd a 6 dia (vízszintesen), és ott beállítani a Papírmérethez igazítást. Észrevehetően nagyobbak lesznek a diák a lapon.
2015. márc. 17. 08:01
 6/8 A kérdező kommentje:

"Állíts be valamivel nagyobb papírméretet az A4-nél"

Power Pontban hogy tudok papírméretet beállítani?

2015. márc. 18. 16:54
 7/8 Lajos54 ***** válasza:

A nyomtató beállításainál...

Tehát nem a PP-ben, hanem amikor kiválasztod a nyomtatást, a nyomtatóhoz tartozó kezelőfelületen.

2015. márc. 19. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. márc. 19. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!