Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » GPS koordinátákat hogyan...

GPS koordinátákat hogyan lehet automatikusan utcai címre konvertálni?

Figyelt kérdés

Pl. Van egy excel / libreoffice táblázat és abban koordináták, ezeket hogyan lehet automatikusan utcai címre konvertálni?

Tehát hogy behúzza egy cellába a megfelelő címet.

2015. márc. 13. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Sehogy. Tegyük fel, hogy van egy koordinátád az utca közepén. Honnan tudja a program, hogy a páros, vagy a páratlan oldali címre van szükséged?
2015. márc. 14. 04:17
 2/7 Tengor ***** válasza:

Egyszerűen sehogy. Magyarország utcaszintű térképe úgy 100 MB körül van, a legoptimálisabb formában.

Ez egy hagyományos táblázatba nem fog beférni, legalább adatbázis kell hozzá, bár nem tudom, hogy az Access / Base mit tudna ezzel kezdeni. Ha végül is megy, akkor már csak egy lekérdezés kell, viszont túl nagy tempót nem szabad várni ezektől.

2015. márc. 14. 08:03
 3/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Manuálisan, egyessével, google maps tudja.

Beirod a térképen a fejlécbe a koordinátakát és megadja a körülbelüli cimet kép : [link]

Az eredményt manuálisan kell beirni az excel táblába.

Sok sikert.

Üdv.

2015. márc. 14. 08:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt, hogy a Google térkép tudja, azt természetesen tudom, minden koordinátát kattintható linkké konvertáltam ami megnyitja a böngészőben a koordinátákat, amihez kiírja a címet. Tehát az nem igaz, hogy nem lehet hozzá címet társítani.

Na de leírtam (világosan), hogy automatikusan, mert több ezer koordinátáról van szó, ami manuálisan időigényes.

Biztos lehet, csak komolyabb skill kell hozzá, amivel nem rendelkezem.

Azért köszi.

(Hátha jön egy pro, aki tudja.)

2015. márc. 14. 17:42
 5/7 Tengor ***** válasza:
Nem írtuk, hogy nem lehet, csak azt, hogy Excellel nem lehet. OpenStreetMap és PostgreSQL nagyon sokat tud.
2015. márc. 14. 18:55
 6/7 coopper ***** válasza:

A google api is tudja, php-val kombinálva megoldható a dolog (szerintem) : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. márc. 14. 20:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Az első válaszolóra értettem, ő írta, hogy nem lehet címet társítani. Azért nem a puszta közepén található címek, hanem rendes városi koordináták.

OK, tovább ásom a témát, köszi!

2015. márc. 15. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!