Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshopban jártas emberek...

Photoshopban jártas emberek vannak itt?

Figyelt kérdés

A photoshop káros hatásai kiselőadás témát kaptam, és szeretném bemutatni,hogy például hogy retusálják a modelleket.

Le szeretnék tölteni egy egyszerűbb magyar nyelvű photoshop verziót, amiben be tudnám mutatni pl a mellnagyobbítást vagy a karcsúsítást.

Melyiket ajánljátok? Ha tud valaki segíteni nagyon szépen köszönöm! :)

17/L

2015. márc. 13. 22:20
 1/9 Argloss ***** válasza:

30 napos próbaverziót innen tudsz letölteni:

[link]

Oktatóvideó meg milliónyi van a YouTube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=8parMbofwb4

2015. márc. 13. 22:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszod és a gyors segítséget!

Holnap mindenképpen megnézem gépen.:)

2015. márc. 13. 22:39
 3/9 tabaki ***** válasza:

Ezeket ugyanúgy be tudod mutatni Gimppel, az még ingyenes is:

[link]

(Szűrők → Torzítás → I-görbítés)

2015. márc. 13. 22:52
 4/9 A kérdező kommentje:

Ez is jó ötlet. És valami egyszerűt keresek.

Neked is köszönöm!:)

2015. márc. 13. 23:01
 5/9 Argloss ***** válasza:

Ha az előadás címe PhotoShop káros hatásai, akkor az ingyenes alternatívákat csak érintőlegesen kellene megemlíteni, vagy átkeresztelni az előadást a Képmanipuláció káros hatásaira.

Ilyen PhotoShop bakikat szerintem mindenképpen rakjál az előadásba:

[link]

2015. márc. 13. 23:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen nézegettem bakikat már én is a neten,csak gondoltam megpróbálok magamtól is szerkesztgetni, hogy bemutassam, milyen könnyű manipulálni ezzel. Olyan esetre gondoltam, hogy mellnagyobbítás. Mert sajnos ez a lányoknak eléggé önbizalomhiányt okozhat.

csak szinte egyáltalán nem értek ilyen szerkesztő programokhoz, ezért tettem fel a kérdést. Jól esnek ezek a válaszok. Köszi mégegyszer. ment a zöld természetesen!:)

2015. márc. 13. 23:45
 7/9 tabaki ***** válasza:

„És valami egyszerűt keresek.”

Ez egy érdekes része a dolognak. A Photoshop, de a Gimp is, nagy tudású, ezért igen összetett program, amelynek a kezelőfelülete ijesztő lehet a kezdők számára. Viszont éppen ennek köszönhetően tartalmaznak olyan kényelmes és egyszerűen kezelhető eszközöket, mint a Liquidify (PS) illetve az I-görbítés (Gimp). Ha már tudod, hogy ezek egyáltalán léteznek, és hogyan érheted el őket, maga a művelet jóformán problémátlan. Van sok áttekinthetőbb, gyorsabban tanulható képszerkesztő is, amelyekből viszont hiányzik a hasonló eszköz, emiatt az ilyen típusú szerkesztés sokkal nehezebben oldható meg jó minőségben.

Tudok azonban ajánlani egyet, amelyik éppen erre van kihegyezve:

[link]

Ez, mint a neve is mutatja, fotókarikatúrák készítésére való, de a torzítás módszere ugyanaz, így karcsúsításra, mellnagyobbításra is alkalmas. Nem annyira kifinomult, mint a nagy programok lehetőségei, mellette szól viszont, hogy a program felépítése is, kezelése is rendkívül egyszerű. Ugyanez, egyéb eszközökkel kiegészítve, megtalálható ebben a képszerkesztőben is:

[link]

Ezzel tehát már összetettebb szerkesztéseket is végezhetsz. Mindkét programnak hátulütője, hogy csak egy rétegű képeket kezel (ha egy kissé megérted a réteghasználatot, világos lesz, hogy az miért jelent akkora előnyt), de a témád szempontjából nagyon hasznos gyakorlatokat végezhetsz velük.

A „photoshop” kifejezés köznévi használatából úgy tűnik, hogy te is általában bármiféle képmódosító programot értesz alatta. Erre az itteni válaszadók többsége háklis (én is). Maradjunk inkább annyiban, hagy a Photoshop az egy bizonyos termék neve, a hasonló feladatú programok legyenek inkább képszerkesztő- vagy képmódosító szoftverek. Az efféle képmódosítás titulálható idézőjelesen „fotosoppolásnak”, de nem árt, ha egyértelmű, hogy erre az emblematikus Adobe-programon kívül sok egyéb professzionális és ingyenes lehetőség is van.

2015. márc. 14. 08:57
 8/9 tabaki ***** válasza:
Egyébként talán érdekes volna, ha valahová föltennél egy képet, amelyen lehetne kísérletezni, hátha akad itt, aki elszórakozna vele, hogy mit tud kihozni belőle. Én mindenesetre elbabrálgatnék rajta.
2015. márc. 14. 09:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Ez a hosszú leírás nagyon hasznos volt. Igen, lehet rosszul használtam a Photoshop kifejezést, de nem értek ehhez sajna semmit. :)

Úgy döntöttem, hogy azt töltöm le amire írtad,hogy pont erre való amire nekem kell.:) Hátha az egyszerűbb. :D

Mára terveztem,hogy elkezdem de közben beteg lettem,szóval remélem holnap tudom hasznosítani a tanácsaid :)

Köszi mégegyszer!:) Rengeteget segítettél te is és a másik válaszoló is!

2015. márc. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!