Photoshopban jártas emberek vannak itt?
A photoshop káros hatásai kiselőadás témát kaptam, és szeretném bemutatni,hogy például hogy retusálják a modelleket.
Le szeretnék tölteni egy egyszerűbb magyar nyelvű photoshop verziót, amiben be tudnám mutatni pl a mellnagyobbítást vagy a karcsúsítást.
Melyiket ajánljátok? Ha tud valaki segíteni nagyon szépen köszönöm! :)
17/L
30 napos próbaverziót innen tudsz letölteni:
Oktatóvideó meg milliónyi van a YouTube-on:
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszod és a gyors segítséget!
Holnap mindenképpen megnézem gépen.:)
Ezeket ugyanúgy be tudod mutatni Gimppel, az még ingyenes is:
(Szűrők → Torzítás → I-görbítés)
Ez is jó ötlet. És valami egyszerűt keresek.
Neked is köszönöm!:)
Ha az előadás címe PhotoShop káros hatásai, akkor az ingyenes alternatívákat csak érintőlegesen kellene megemlíteni, vagy átkeresztelni az előadást a Képmanipuláció káros hatásaira.
Ilyen PhotoShop bakikat szerintem mindenképpen rakjál az előadásba:
Igen nézegettem bakikat már én is a neten,csak gondoltam megpróbálok magamtól is szerkesztgetni, hogy bemutassam, milyen könnyű manipulálni ezzel. Olyan esetre gondoltam, hogy mellnagyobbítás. Mert sajnos ez a lányoknak eléggé önbizalomhiányt okozhat.
csak szinte egyáltalán nem értek ilyen szerkesztő programokhoz, ezért tettem fel a kérdést. Jól esnek ezek a válaszok. Köszi mégegyszer. ment a zöld természetesen!:)
„És valami egyszerűt keresek.”
Ez egy érdekes része a dolognak. A Photoshop, de a Gimp is, nagy tudású, ezért igen összetett program, amelynek a kezelőfelülete ijesztő lehet a kezdők számára. Viszont éppen ennek köszönhetően tartalmaznak olyan kényelmes és egyszerűen kezelhető eszközöket, mint a Liquidify (PS) illetve az I-görbítés (Gimp). Ha már tudod, hogy ezek egyáltalán léteznek, és hogyan érheted el őket, maga a művelet jóformán problémátlan. Van sok áttekinthetőbb, gyorsabban tanulható képszerkesztő is, amelyekből viszont hiányzik a hasonló eszköz, emiatt az ilyen típusú szerkesztés sokkal nehezebben oldható meg jó minőségben.
Tudok azonban ajánlani egyet, amelyik éppen erre van kihegyezve:
Ez, mint a neve is mutatja, fotókarikatúrák készítésére való, de a torzítás módszere ugyanaz, így karcsúsításra, mellnagyobbításra is alkalmas. Nem annyira kifinomult, mint a nagy programok lehetőségei, mellette szól viszont, hogy a program felépítése is, kezelése is rendkívül egyszerű. Ugyanez, egyéb eszközökkel kiegészítve, megtalálható ebben a képszerkesztőben is:
Ezzel tehát már összetettebb szerkesztéseket is végezhetsz. Mindkét programnak hátulütője, hogy csak egy rétegű képeket kezel (ha egy kissé megérted a réteghasználatot, világos lesz, hogy az miért jelent akkora előnyt), de a témád szempontjából nagyon hasznos gyakorlatokat végezhetsz velük.
A „photoshop” kifejezés köznévi használatából úgy tűnik, hogy te is általában bármiféle képmódosító programot értesz alatta. Erre az itteni válaszadók többsége háklis (én is). Maradjunk inkább annyiban, hagy a Photoshop az egy bizonyos termék neve, a hasonló feladatú programok legyenek inkább képszerkesztő- vagy képmódosító szoftverek. Az efféle képmódosítás titulálható idézőjelesen „fotosoppolásnak”, de nem árt, ha egyértelmű, hogy erre az emblematikus Adobe-programon kívül sok egyéb professzionális és ingyenes lehetőség is van.
Ez a hosszú leírás nagyon hasznos volt. Igen, lehet rosszul használtam a Photoshop kifejezést, de nem értek ehhez sajna semmit. :)
Úgy döntöttem, hogy azt töltöm le amire írtad,hogy pont erre való amire nekem kell.:) Hátha az egyszerűbb. :D
Mára terveztem,hogy elkezdem de közben beteg lettem,szóval remélem holnap tudom hasznosítani a tanácsaid :)
Köszi mégegyszer!:) Rengeteget segítettél te is és a másik válaszoló is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!