Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Informatikai zsenik figyelem,...

Informatikai zsenik figyelem, hogy kezdjek neki (Cloud szerver)?

Figyelt kérdés
Szóval van egy weboldalam 4 éve. Mivel megnőtt rajta az adatforgalom, sima tárhelyről cloud szerverre kellett váltanom. Elég sokat fizettem érte, de fogalmam sincs sajnos hogy kell használni. Linux op rendszert kaptam hozzá életembe nem hasztnáltam, és azt se tudom a paramétereket mint RAM stb hogyan állítsam be. Sajnos a szolgáltató csak további 10.000 ft-ért hajlandó segíteni. A legfőbb kérdésem: miben különbözik ez a hagyományos tárhelytől, ahol csak FTP-n kellett feltölteni az oldalt és adatbázist kezelni?? Előre is köszönöm!

2015. márc. 13. 08:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt, hogy milyen paraméterek vannak a fizetéskor meg kellett adni, vagyis választottál valamit.

Gondolom valamilyen VPS szolgáltatásod van.

A "gond" az, hogy annyiban tér el, hogy neked kéne mindent megcsinálni, azaz belépni, telepíteni rá web és adatbázis szervert, meg amit akarsz, aztán pakolhatod fel a cuccokat.

2015. márc. 13. 09:00
 2/5 Tengor ***** válasza:

Ha megnőtt az adatforgalom, akkor lehet, hogy nem azon a 10 ezer Ft-on kellene spórolni.

A felhőszerver lényege, hogy nem egy konkrét fizikai gépet használsz, hanem egy virtuálisat, ami egy szerverpark felett fut. Ennek az az előnye, hogy dinamikusan lehet változtatni a virtuális gép paramétereit, attól függően, hogy épp mire van szükség.

Ha éjszaka teszem azt nincs látogató, akkor hasamra ütök, elég 500 MB memória, ha napközben megugrik, akkor meg alátesznek 4 GB-ot. Mivel ez naplózva van, mindig annyiért fizetsz, amennyit használsz.

Hogy kezd neki: keress valakit, aki vállalja, hogy bekonfigolja a rendszer. Tesz fel FTP klienst, webszervert, adatbázis szervert.

2015. márc. 13. 09:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Én szórakoztam (még most is) virtuális szerver üzemeltetéssel, persze VMware local hoston. Ami lényegében a rendes PC-mből foglal le erőforrást.

Ha van SSH akkor onnan bármit meglehet valósítani. :)

Persze érteni is kell hozzá. :D

A legszebb az egészben, hogy a szerver linuxok eredetileg grafikus felülettel nincsenek ellátva, mivel az memóriát venne el a fontosabb programoktól, meg úgy se azt nézed naphosszat, akkor meg minek.

Szóval Console/Teriminal felület powa. :D

Más szóval tudni kell használni a Shell (Bash) parancsokat. :)

Ha már itt tartunk milyen Disztribúciós Linux?

2015. márc. 13. 10:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Na jó én feladtam, nekem ez magas. Debian 7 Linux, de nem én választottam ezt adták.... hát akkor ezzel befürödtem mert azt senki nem mondta ,hogy iylen komoly hozzáértést igényel ez.
2015. márc. 13. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Amúgy a linux nem nehéz használni. Fórumozol (többnyire angol) és meglesz az.

Ha most feladod, akkor valóban úszott a pénz. Ha rátanulsz, és tényleg akarod használni, akkor sok dolgot megfogsz vele tudni valósítani.

Egy szerver (még ha virtuális is) sok mindene hasznosítható.

2015. márc. 13. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!