Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Firefox böngésző piaci...

A Firefox böngésző piaci részesedése hogy süllyedt 10%-ra?

Figyelt kérdés

Én még abban a hitben voltam, hogy az egyik legnépszerűbb böngésző, és most egy csomó oldalon látok 8% körüli értéket a 35-ösre, de összességében is 11-12%.

Kezd kifutni?

Pl:

[link]

2015. márc. 10. 21:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ebben lehet valami. Nemrég a 36-os verziónál az egyik kiegészítő (valójában több) nem volt hajlandó működni. A bugzilla oldalon láttam is a kiegészítő fejlesztőjét, ahogy próbál rámutatni az xul értelmezőnek valami hibájára. Egy mozilla fejlesztő válaszolgatott is, és az egyik válaszban azt írta, hogy igen, ez bugos, de meg lehet kerülni a problémát. A konkrét javításhoz már késő, majd a következő release-ben javítják. :)
2015. márc. 11. 09:54
 12/13 A kérdező kommentje:

Még link:

Firefox (all) : 14,8%

Firefox (35) : 9,54%

[link]

+ [link]

(Egész friss adatok.)

Amúgy az IE részesedése valószínűleg azért ilyen magas, mert az ismeretségemben is volt nem egy olyan internetező, akik nem is tudták, hogy többféle böngésző van. Az IE-t csak úgy hívta egyikük, hogy "az internet", mint olyan. Én mondtam el neki, hogy az nem az internet, hanem egy böngésző program.

A statisztikákra nézve meg erősnek érzem a "hamis" jelzőt, inkább arról van szó, hogy ki hogyan készíti el. Gondolom nem mindegy, milyen országokat vesznek bele, hol/hogyan gyűjtik az infót, stb.

Én csak az Operán mosolygok, mert beton stabilan tartja azt a pár százalékát. Mondom ezt úgy, hogy egy jó ideje Firefoxot használok, de korábban Opera fan voltam a nagy váltásukig. Sőt, ha lenne egy Opera Presto fork, lehet, hogy visszatérnék. :)

[link]

2015. márc. 11. 10:31
 13/13 anonim ***** válasza:

*8: Nekem csak Linux van: Debian KDE & Linux Mint Xfce. Androidon én is az Opera Mobile-t használom (Opera turbo-val desktopon is lehet gyorsítani a böngészést) , Firefox nekem mobilon kicsit nehézkes , Chrome meg csak szimplán nem tetszik. Uc browser-t még nem próbáltam.

*10: Eddigi tapasztalataim szerint nyilvános helyeken többnyire IE van csak telepítve , annak is valami 5 éves verziója. Az itteni könyvtár például a legalja , w$ 2000 + IE6 van a gépeken. Ennek szerintem az az oka , hogy lusták feltelepíteni normális böngészőt , a meglévőt meg lusták frissíteni (mert az lenne a minimum , ha már annyira ragaszkodnak az ie-hez)

Én nem használnék régi verziót , akkor már inkább Iceweasel (Fox klón , csak éppen nem zabálja a memóriát) Vagy about:configban beállítanám a memóriahasználatot a gép képességeinek megfelelően.

* 12 Sajna sokszor volt már arra precedens , hogy lebukott a m$ statisztika hamisítás miatt.

2013 közepéig Operát használtam, a jelenlegi verziója teljes reciproka a réginek , másfél év alatt is alig fejlesztettek valamit. Opera Turbo miatt másodlagos böngészőnek feltettem amikor kijött a 26-os verzió. Emlékszek viszonylag későn , 2012 elején kezdtem el használni a prestos operát , utána már nem is akartam váltani másra , mert tökéletes volt. De ez a vonat már elment , most egy új próbálkozás a régi operás fejlesztők részéről (Jon Stephenson von Tetzchner) a Vivaldi böngésző (ez is webkites) ami még developer kiadásban van , viszont én több reményt látok benne mint az új Operában (a régivel meg jobbára már semmi nem működik)

2015. márc. 11. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!