Van egy üres térképem .jpeg formátumban, azt kellene színekkel (statisztikai adatok alapján) kitöltenem, meg jelmagyarázatot készítenem hozzá - gondoltam valami progival csak profibb benyomást keltene, mint kézzel besraffozva.
Nem tudom mit értesz speciális, meg veszteségmentes alatt (gondolom sejted, hogy nem vagyok IT-szaki... :D), nekem csak szimplán megyénként kellene majd kiszíneznem a statisztikai adatoknak megfelelően (teszem azt mondjuk népsűrűség alapján).
Ezek jobb minőségűek, mint a JPG, igaz feliratosak. Egy képszerkesztővel pillanatok alatt ki lehet venni a feliratokat és átszínezni olyanra, amilyenre kell.
2015. márc. 9. 13:30
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem KIFEJEZETTEN ezt a térképet kell kitöltenem, a tanárom így akarja A3-as méretben kinyomtatva. Viszont azt még mindig nem tudom, hogy miképpen lehet megyénként beszínezni, mondjuk Paint.NET-tel...
2015. márc. 9. 13:36
6/8 Tengor válasza:
Ha ezt a képet felnagyítod A3-as méretre, az nem fogja a profi benyomást kelteni. Nézd meg, maszatos meg minden baja van!
Ezt programmal is sokkal nehezebb színezni, mert a fehér háttér, az valójában egy halom fehér és szürke pixelből áll össze, ahogy a fekete is feketéből meg egy halom más feketéhez közeliből.
Amiket linkeltem, azok veszteségmentesen tömörített Nagy-Magyarorzság térképek. Azokon a fehér az fehér, a fekete meg fekete. Így a színezés akár paint.nettel is megoldható, nem kell sokat görcsölni vele. Mint írtam ezzel a programmal a feliratokat is ki lehet mazsolázni, ha arra van szükség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!