Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben hogyan oldható meg,...

Excelben hogyan oldható meg, hogy a "következett"/új adatokból készüljön a diagram és ne pedig a régiekből?

Figyelt kérdés

Van egy adathalmaz, amelyhez diagramok tartoznak. Ezt az adathalmazt a diagramokkal együtt másolni és beilleszteni szoktam, azért, hogy néhány adatot megváltoztassak és lássam a diagram változásait.

Sajnos ez nem megy, mert a beillesztett diagram a régi adatokat tartalmazza és nekem mindig át kell írnom az adatsort.

Az adatsorban egyébként a dollárjeleket sem lehet kitörölni.

Köszönöm a hozzászólásokat.

2015. márc. 3. 21:12
 1/5 Kőváry Orsolya ***** válasza:
Csak a táblázatot másold, változtasd az adatokat, és készíts belőle diagramot. Esetleg ha az eredeti diagram egyéni kinézetre van szerkesztve, és nem szeretnél azzal megint sok időt eltölteni, akkor a kinézetet mentsd el diagramsablonként.
2015. márc. 3. 22:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de ez nem jó megoldás. Pont ezt szeretném elkerülni. Azért, mert amit írtál az a lehető legidőigényesebb verzió.

Azt szeretném elérni, hogy a beillesztett új adatsor módosítása egyből látszódjon a beillesztett diagramokon.

Az eddigi verzió: A diagramokkal együtti adatok beillesztése után átírom a diagramoknál az adatsort az új (beillesztett) cellákra. Ez is lényegesen gyorsabb, mint amit javasoltál, de sajnos ez is lassú.

Nagyon szeretném valahogy meggyorsítani, örülnék még tippeknek. :)

2015. márc. 3. 22:32
 3/5 Kőváry Orsolya ***** válasza:
A diagramkészítés folyamatát rögzítsd makróként, és akkor legközelebb csak azt kell lefuttatni az új helyre másolt adathalmazodon.
2015. márc. 4. 07:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem ez menni fog. Köszi szépen!
2015. márc. 4. 17:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Bár most belegondoltam és ez se lesz jó.

Ha az A2:A130 cellatartomány celláiból készített diagram lépéseit rögzítem makróként, akkor mindig az A2:A130 cellatartomány celláiból készített diagramot fogja beilleszteni.

Nekem pedig az új adatsorból kellene a diagram.

Van esetleg újabb tipped? :)

2015. márc. 4. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!