Excelben hogyan oldható meg, hogy a "következett"/új adatokból készüljön a diagram és ne pedig a régiekből?
Van egy adathalmaz, amelyhez diagramok tartoznak. Ezt az adathalmazt a diagramokkal együtt másolni és beilleszteni szoktam, azért, hogy néhány adatot megváltoztassak és lássam a diagram változásait.
Sajnos ez nem megy, mert a beillesztett diagram a régi adatokat tartalmazza és nekem mindig át kell írnom az adatsort.
Az adatsorban egyébként a dollárjeleket sem lehet kitörölni.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Köszi a választ, de ez nem jó megoldás. Pont ezt szeretném elkerülni. Azért, mert amit írtál az a lehető legidőigényesebb verzió.
Azt szeretném elérni, hogy a beillesztett új adatsor módosítása egyből látszódjon a beillesztett diagramokon.
Az eddigi verzió: A diagramokkal együtti adatok beillesztése után átírom a diagramoknál az adatsort az új (beillesztett) cellákra. Ez is lényegesen gyorsabb, mint amit javasoltál, de sajnos ez is lassú.
Nagyon szeretném valahogy meggyorsítani, örülnék még tippeknek. :)
Bár most belegondoltam és ez se lesz jó.
Ha az A2:A130 cellatartomány celláiból készített diagram lépéseit rögzítem makróként, akkor mindig az A2:A130 cellatartomány celláiból készített diagramot fogja beilleszteni.
Nekem pedig az új adatsorból kellene a diagram.
Van esetleg újabb tipped? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!