Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tudnátok nekem jó böngészőt...

Tudnátok nekem jó böngészőt ajánlani a népszerűek helyett?

Figyelt kérdés

Az utóbbi fél évben elég sok böngészőn végigmentem (lol) és már elegem van mindegyikből. Az a baj, hogy nem vagyok jártas az informatikában, úgyhogy fogalmam sincs, milyen alternatívák vannak még, pedig szívesen lecserélném a mostanit is.

Eddig ezek voltak, és amiért otthagytam őket:

- Firefox, már fogalmam sincs hányas verzió, kb. szeptember környékén hagytam fel vele. Szaggatta a videókat Youtube-on, hiába telepítettem újra, bővítmény is rendben volt. Ja meg kérdezés nélkül frissítette magát mindig, az se volt szimpi.

-utána Opera, abból mindig a legújabb verzió. Most januárban hagytam ott, amikor kijött egy olyan frissítés, hogy a videókat szintén nem tölti be egyből (megint csak okés volt a bővítmény) és ezért folyton frissítgetni kellett a youtube-ot, de akkor se feltétlen azt hozta be, amit nézni akartam. Meg a felületét is átalakították, sokkal csúnyább, átláthatatlanabb lett, pedig nekem már az új kezdőlap volt, és azt nagyon szerettem.

- most van Google Chrome, de ezt mindig is utáltam, olyan fapados benyomást kelt szegény :c Nagyon lassan tölt be, elhagyja a Kedvencek sávot vagy a gombot, nem hoz be weblapokat... igazából ezzel még elvagyok, de ha lenne valami próbb, annak azért örülnék.

A Firefox-szal meg az Operával meg lennék elégedve, ha nem lennének a fentiek. Szóval ha valakinek arra van javaslata, hogy hogyan lehet kiküszöbölni őket, azt is szívesen fogadom.

Amúgy 64 bites Windows 7 van a gépemen, nem tudom, számít-e.

2015. márc. 3. 19:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kapásból mondanám , hogy Uzbl , de látván az OS-ed , nem hiszem , hogy telepíthető (?) lenne.

Maxthont sokan dicsérik , Vivaldi böngészőt szintúgy (régi Opera fejlesztőké a böngésző)

Comodo Dragon/Icedragon ugyanannyit tud mint a Ffox és Chrome , se többet se kevesebbet , kinézetre is egyformák , ugyanilyen alapú még az SrWare Iron böngésző is.

Én a Konquerort is kedvelem , ami nem csak böngésző egyébként hanem fájlok megjelenítésére is alkalmas. Gyenge gépeken mindig Uzbl-t vagy Midorit használok , utóbbi menni fog w$-on is.

2015. márc. 4. 11:10
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb válaszokat is!

#8, nekem a Chrome-mal sokszor olyan érzésem van, hogy Internet Explorert használok, csak álruhában :D most ezért a Chrome-rajongók biztos megköveznek, de tényleg nem véletlenül mondtam, hogy fapados jellegű. De itt legalább a videók mennek normálisan.Az Operáról tudom, hogy Chrome klón (még ennyi infót sikerült kinyernem más fórumokból :D), de nekem sokkal simábban ment, és esztétikusabb is volt. Egészen a legutolsó frissítésig.

Firefoxnál se az automata frissítés volt a legnagyobb baj, hanem a videók szaggatása.

#9: múlt nyáron volt szervizelve a gépem, kapott új merevlemezt, szóval nem hinném, hogy az a baj. Egyébként szerintem tök gyors, mármint abban, amire én használom, mert kb. csak a net-word-ppt hármas veszi igénybe, meg persze néha a vlc. Játszani, dizájnolni nem szoktam rajta. Csak ez a nyomi Chrome ilyen lassú, az Opera meg a róka is gyors volt. Sose fagyott még le.

A másik 2-3 ember, azok a szüleim+húgom. Na most anyuék teljesen analfabéták a nethez, én meg nem nagyon használom az ő gépüket, úgyhogy nem tudom, ők hogy állnak ezzel. Panaszkodni nem szoktak. Na meg az ő gépük asztali, gondolom alapból jobb teljesítményű, mint az én laptopom. A húgomnál nem eredeti a Windows, és vagy ezért, vagy mert valami vírust besz*pott, de olyan brutálisan lassú a gépe, hogy az hihetetlen, pedig az is nyáron volt szervizben. De az mindenben lassú, nem csak a böngészőkben. Szóval egyik se túl jó összehasonlítási alap.

#11: Vivaldit én is néztem már, de az még nagyon béta verzió, nem? Csak azért nem mertem eddig felrakni.

2015. márc. 4. 13:35
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha gyors brózert keresel, nincs értelme chrome-on meg firefox-on kívül másra kacsintgatni: [link]

(A többi azért nincs a grafikonon, mert rá se férne)

2015. márc. 4. 13:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Developer (előzetes) verzió , béta kiadás még nincs:)

Január végén jelent meg a developer , sajnos érződik is rajta , hogy fejlesztői verzió. Viszont már most több funkció van benne mint az Opera 27-ben.

2015. márc. 4. 13:46
 15/17 csacsi2 ***** válasza:

-Tényleg nem nagy a választék mivel egyes böngészőknek azonos (3 kiforrott,Gecko,Trident,WebKit) motorja van. Ezért hasznos a dualmotoros böngésző (maxthon) ami váltani tud a különböző motorok között. Sőt Az új IE már lecseréli a régi szabványát ami a weboldalak változását is jelenti...

-Kinézet (fapados jelleg). A funkciógazdagság jóval nagyobb erőforrást és hardverkompatibilitást ígényel. Ezért van ha egy böngészőt telepíkolsz kiegészítőkkel akkor az lelassul. Ami egyszerű az általában gyors is.

-videók szaggatása. Ez szintén nem lehet a böngésző (firefox) rovására írni, mivel beépülőt (plugin) használ a flash videok lejátszására (Adobe Flash player) a chrome pepper plugin-t ami saját fejlesztése. Mivel a Youtube már google, így főleg a YT -on rendesen szaggatnak a videok az adobe pluginjával. Utóbbi időben igen sok panasz volt az adobe-ra a videók lejátszása miatt. A verzió növekedéssel a gépígénye a csillagos ég lett. Legtöbb gondot a hardveres lejátszás okozza nála és az a "találmánya" hogy a videok lejátszása közben tölti be a tartalmat (DASH Playback). + -ban még az adobe védett módot (ProtectedMode) használ a videók lejátszásánál, hogy sandbox-ban (rendszertől elkülönítve)futtattja a videókat, ami + terhet ró a gépre, főleg ha a Hardveres gyorsítás sem támogatott.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..

ez utóbbit megtudhatod hogy a böngésződ támogatja-e, csak írd a címsorba about:support...

[link]

Nem kell nagyon megilyedni csak ezen funkciókat ki kell kapcsolni a firefoxban.

Firefoxban több beállítás is van amit kezelőfelületről nem érsz el. Címsorba beírod about:config és megjelenik a FF összes beállítása.

pl maximalizálhatod a videok méretét

media.navigator.video.default_height

media.navigator.video.default_width

értékek megadásával

[link]

Ezzel a konfiggal nem akadnak nálam a videók, akkor nálad sem kellene:

CPU típusa AMD Sempron, 1800 MHz (7.5 x 240) 3100+

Rendszermemória 1536 MB (DDR SDRAM)

Videokártya RADEON 9250 (256 MB)

DASH playback -re szkriptet ismerek ami kikapcsolja, azaz engedi betölteni a teljes tartalmat bizonyos oldalakon.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__6..

script: [link]

de biztos van jobb megoldás is erre, nekem ez megfelelt, nem keresgéltem.

2015. márc. 4. 16:45
 16/17 A kérdező kommentje:

#14: na akkor majd megnézem a béta verziót, ha lesz :)

#15: most már értem a videó problémát... azért ez elég gáz, nem?

Az about:support-ot beírtam, azt hozta ki, hogy ez a weboldal nem érhető el... :'D

Mindegy is, most csináltam egy takarítást a ccleanerrel, úgy tűnik gyorsabb lett a chrome is. Biztos volt egy csomó felesleges sz.. ami lassította, csak én nem láttam. Remélem, ez megoldja a problémát.

2015. márc. 7. 11:21
 17/17 csacsi2 ***** válasza:

Sajnos ahogy a programokat frissítik úgy nem vásárolunk videokártyát (hardvereket) a gépbe, így elavulnak az eszközök és az újabb programok már nem ezekre az eszközökre optimalizálnak. Valahol ez érthető.

Takarítás rendszeres része a számítógép kezelésnek. Adatbázisok töredeznek, ideiglenes szemét összegyűlik, elavul akkor azt takarítani kell, mert lelassul.

2015. márc. 7. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!