Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft Windows 8.1 érdemes...

Microsoft Windows 8.1 érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Microsoft Windows 8.1 32/64 bit dobozos HU DVD /WN7-00928/

33.090 Ft

-Ha csak hat évig "kitart" az évi 5515-Ft, nekem ennyit megér, hogy ne a virágbolti verzióval sza...

Jól tudom, hogy a dobozos változatok átvihetőek egy későbbi gépre is (egyszerre természetesen egy gépre)?

Az is igaz, hogy ha kijön a Windows 10. ingyenesen frissíteni lehet majd rá?

A fent leírt verzió teljes, vagy csak "Upgrade"? (Bár erre semmi nem utal.)

2015. márc. 3. 17:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, ő úgy értette, hogy egy átlagos felhasználónak (nekem), tipikus használat mellett semmiben nem jobb az árán kívül.

De nézzük a tényeket:

Kártevők. Kábé tíz éve egy Avira nevezetű kis piros esernyővel védekezem (ingyenes változat), azóta vírust nem láttam, de legalább is nem tapasztaltam semmilyen rendszerre káros tevékenységet.

Erőforrások. Elhiszem, hogy a Linux - és a rá készült alkalmazások zöme - ésszerűbben és "gazdaságosabban" bánik az erőforrásokkal, mint a Windows.

Ez minden bizonnyal problémát jelentene egy gyengébb konfiguráció esetén. Az enyém nem egy csúcskategória, de azért megvan erős közepes.(i5,8GB,270X)

Stabilitás. Ezzel tavaly volt egy kis problémám. Két-három hetente fagyott, majd elment a kép. Két hét szerviz, a probléma nem ismétlődött, visszaadták otthoni "tesztelésre" egy kölcsön táppal. Csak úgy - papír nélkül! -ideadtak egy XFX 550-t. Két hónap múlva visszavittem, mert itthon sem fordult elő többet, azóta sem. (KOPP KOPP KOPP) Sosem derült ki mi okozta, de ez volt az egyetlen fagyási sérülés :-) megnemtudommondani hány év alatt. (Mióta van frídosz7? Az a fránya plafon... Megint inog.)

Játékok. Hát igen. Nálam ez is fontos szempont.

Mindenesetre köszönöm a részletes tájékoztatást, de a kocka azóta el lett vetve.

2015. márc. 4. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!