Van olyan Linux amely úgy néz ki mint valamelyik Windows verzió?
Némi ügyeskedéssel bármelyiket átszabhatod, de vajmi kevés értelmét látom. A nagy disztrók kezelése majdnem ugyanaz, a rendszer alapjai meg úgyis mások. Az ebből fakadó eltéréseket a felszínes hasonlóság nem fogja „orvosolni”. Használd a linuxot linuxként, és szerintem meg fogsz lepődni, mennyire nem kell tótágast állniuk a windowsos tapasztalataidnak.
A kérdésedből nem derül ki, hogy voltaképpen mi a problémád. Ha mondjuk egy linuxszal előtelepített gépet vettél, és most tanácstalanul állsz előtte, az nem a te hibád. A gépeket előszeretettel adják el jószerivel használhatatlan linux-változatokkal (így olcsóbban tudják adni, de legalább névlegesen megvan rajtuk a kötelező operációs rendszer). Ha ez a helyzet nálad is, kezdőként is bátran telepíthetsz rá mondjuk Linux Mintet vagy egyéb Ubuntu-származékot (speciel a fő Ubuntu-változat Unity-felülete eléggé idétlenre sikeredett, a Windowsra jobban emlékeztet a Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu). Sok jót hallottam a Manjaro, Mageira, OpenSUSE disztrókról is, de azokat nem ismerem testközelből. Egyébként a sima Ubuntu felülete is könnyen átállítható, de talán nem a legszerencsésebb rögtön fúrás-faragással indítani a linuxszal való ismerkedést.
Szerintem nem a kinézet hanem a kezelhetőség hasonlósága-egyszerűsége a fontosabb egy kezdőnek, az Ubuntu kinézetre nem emlékeztet a w$-ra , Linuxon szerintem az XFCE a legjobb felület bármelyik disztrónál.
KDE némileg hasonlít , persze csak az alapértelmezett beállításaival , sokkal több testreszabási lehetőség van benne mint bármelyik másik felületben. Alapértelmezetten KDE-s disztró az Opensuse.
Aztán az LXDE is hasonlít a w$-ra valamennyire , alapértelmezetten LXDE-s a Lubuntu.
Egyébként jellemzően ezek valamelyikét érdemes használni: Linux Mint , Debian , *ubuntu, Suse, Arch, Manjaro, Redhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!