Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lelassulhat a gép/internet a...

Lelassulhat a gép/internet a tűzfaltól?

Figyelt kérdés
Feltettem a Kerio Personal Firewall ingyenes verzióját (30 napos, a win7 telepítésig gondoltam kibírja). Csakhogy lelassult tőle az internet és maga a gép is, legalábbis úgy vettem észre. Ez lehet az ő hibája? És ha igen, akkor melyik tűzfalat tegyem fel?
2010. febr. 12. 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a géped gyenge, akkor igen, előfordulhat. Erőforrás szükséges a szűréshez, az erőforrást meg el kell venni valahonnan. Teljesen mind1, milyen tűzfalat használsz.

Amúgy ha van router a géped előtt a hálózaton, akkor szvsz felesleges tűzfalakkal bajlódni.

2010. febr. 12. 11:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Alaplap: ASUS P5 KPL-AM

Processzor: s775 Dual Core 2.5GHz/2MB/800MHz

Memória: DDR2 2GB 1066MHz Zeppelin Xtra

Videokártya: PCIE NVidia GeForce 9400GT 1Gb DDR2

Úgyhogy nem gyenge gép. Router ez előtt nincs, csak modem. De általában akkor is feltesznek tűzfalat a gépre ha van router, nem? Legalábbis máshol van 1 router abból 3 gép kábelen és 2 gép WiFi-n, és mindegyikre feltetetett az informatikus tűzfalat :S

2010. febr. 12. 11:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Valóban elég jó gép. Nem kéne, hogy visszafogja egy tűzfal.

Hát. Nézd. Rendszergazda vagyok, és úgy vagyok vele, hogy a tűfal elég felesleges tud lenni. Én konkrétan csak azokra a gépekre telepítem, ahol tudom hogy olyan személy használja, aki abszolút nem ért hozzá, és minden idiótaságra ráklikkel, letölti, telepíti, felmegy, stb stb... Ill. olyan rendszerekre szoktam még telepíteni, ahol fontos a biztonság, mert mondjuk milliókat érő adatok vannak a gépen, vagy banki terminál, hasonlók.

Egy átlagos usernek, aki nem vesz be mindent, és tud magára vigyázni a neten, teljesen felesleges a tűzfal. Ha meg még router mögött is van, akkor hatványozottan teljesen felesleges. :) Routerben van beépített tűzfal, az bőven elég neki. Amúgy sincs semmi a gépén ami értékes lehet, akkor minek próbálna akárki is betörni? Ha meg valaki nagyon beakar, akkor azt tűzfal ellenére is megteszi.

Egy jó vírusirtó, és spyware irtó kell. Ennyi.

2010. febr. 12. 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Válaszom igen.. Kerio nekem is ezt csinálta..tudtommal már nem nagyon fejlesztik és nemigazán úgy működik az "új" dolgokkal együtt ahogy kéne.. nekem 4megás NET-em visszafogta 1megásra... mikor leszedtem megoldódott a probléma.
2010. febr. 12. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!