Nem indul az Ubuntu, miért?
Asus 6670 1GB videokártyám van.
A Win7 mellé felraktam az Ubuntu 10.04.4-et (ez korábbról ki volt írva DVD-re).
Telepítéskor minden rendben ment, nem volt probléma.
Majd miután felraktam és elindítottam a böngészőt, akkor esett le, hogy erre már nincs is támogatás...
Szabályosan el is indítottam a frissítést egy újabb (12.04) verzióra.
Elég sok ideig frissített...
Majd értelemszerűen újra kellett indítani a gépet..
Újraindítottam, de már a GRUB menüben észleltem furcsaságot, mert fekete helyett lila volt a háttérszín.
Mondom: tök raj dizájnos, biztos a frissítéssel jár.
Kiválasztom az Ubuntut a listáról, és lila lesz a képernyő.
Pár másodperc és epilepsziás rohamokat előidéző módon elkezd villogni a lila képernyő. Ezt kb. fél percig. Utána feketére vált, és se előre se hátra, csak fizikálisan tudom újraindítani.
A Windows az megy, azzal nincs baj...
Mit tegyek?
Vágom, jó, elcsesztem.
De, most hogy távolítsam el anélkül, hogy a Windowsos partíciót is le kelljen formáznom?
amúgy a köztes verziók valóban nem épp a legjobbak ubuntuból, de a hosszú támogatottságú kiadásokra sokkal több időt szentelnek és sokkal stabilabbak. szervernek is használják...
(főleg mert samba 4.1 egyelőre csak abban van ami kell az AD-hoz)
nem én particionáltam, hanem a "Telepítés a Windows mellé" pontot választottam (így a gép particionált).
és semmilyen beállításom nincs, mert kb fél órát használtam a rendszert utána frissítettem, azóta rip
wdhun: márpedig elhiheteted, hogy az RC1-ig többet tesztelt már a Debian, mint az ubuntu 4 disztribúción együttvéve. Többen is vannak jóval a debian developerek, így sportértéke nincs is.
Kérdező: ha ennyire fogalmad sincs, hogy milyen partícióid vannak, akkor előtte valami minimális szinten azért tájékozódj! A telepítésnél az ntfs rendszerű partíciót hagyd békén, mert az a windows. Ami ext3/4 volt, az volt a linux, az maradjon is úgy.
Én a magam részéről desktop gépeken tartom a boot-root-home szentháromság partíciókosztást. ( + swap, persze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!