Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nem indul az Ubuntu, miért?

Nem indul az Ubuntu, miért?

Figyelt kérdés

Asus 6670 1GB videokártyám van.

A Win7 mellé felraktam az Ubuntu 10.04.4-et (ez korábbról ki volt írva DVD-re).

Telepítéskor minden rendben ment, nem volt probléma.

Majd miután felraktam és elindítottam a böngészőt, akkor esett le, hogy erre már nincs is támogatás...

Szabályosan el is indítottam a frissítést egy újabb (12.04) verzióra.

Elég sok ideig frissített...

Majd értelemszerűen újra kellett indítani a gépet..

Újraindítottam, de már a GRUB menüben észleltem furcsaságot, mert fekete helyett lila volt a háttérszín.

Mondom: tök raj dizájnos, biztos a frissítéssel jár.

Kiválasztom az Ubuntut a listáról, és lila lesz a képernyő.

Pár másodperc és epilepsziás rohamokat előidéző módon elkezd villogni a lila képernyő. Ezt kb. fél percig. Utána feketére vált, és se előre se hátra, csak fizikálisan tudom újraindítani.

A Windows az megy, azzal nincs baj...

Mit tegyek?

2015. febr. 14. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Először is, ne bohóckodj a többszörös upgrade-el. 14.04-nél jár az LTS. Töltsd le, rakd pendrivera és telepítsd fel arról. Minden problémád megoldódik és szerintem helyrerakja a grub-ot is.
2015. febr. 14. 19:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Rakj fel egy Debian jessie-t, ott mindig ügyelnek arra, hogy működjön az upgrade!
2015. febr. 14. 19:22
 3/10 anonim ***** válasza:
#2 Lehet lemaradtam de mikor lett "stable" a 8-as?
2015. febr. 14. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Még csak RC1, ami ugye release candidate, és lesz még RC2, és az RC3-ból már stable lesz kb. 2 hónapon belül. Még így is három zongorányi különbséggel stabilabb, mint az ubuntu testing/unstable-ból klónozott stabilnak csúfolt variánsai.
2015. febr. 14. 20:13
 5/10 A kérdező kommentje:

Vágom, jó, elcsesztem.

De, most hogy távolítsam el anélkül, hogy a Windowsos partíciót is le kelljen formáznom?

2015. febr. 14. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Semmi extra. A jessie installnak megadod rootpartíciónak, ami ubuntun is az volt, hogy engeded, hogy letörölje. Ha bölcsen a /home-ot külön partíción tároltad, akkor kiplittyented, h ne törölje le telepítés közben (avagy utólag hozzáadod), akkor még az ubuntus beállításaid 90%-a is megmarad, mert a proggik kb. ilyen arányban vannak átfedésben a 2 disztro közt. Hogy értsd: a chrome-os, firefoxos összes beállításod, könyvjelződ, addonjaid ugyanúgy menni fog, stb.
2015. febr. 14. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért kétlem, hogy egy tesztelés alatt álló debian stabilabb lenne mint egy 1 éves LTS kiadású ubuntu...
2015. febr. 14. 20:42
 8/10 anonim ***** válasza:

amúgy a köztes verziók valóban nem épp a legjobbak ubuntuból, de a hosszú támogatottságú kiadásokra sokkal több időt szentelnek és sokkal stabilabbak. szervernek is használják...

(főleg mert samba 4.1 egyelőre csak abban van ami kell az AD-hoz)

2015. febr. 14. 20:48
 9/10 A kérdező kommentje:

nem én particionáltam, hanem a "Telepítés a Windows mellé" pontot választottam (így a gép particionált).

és semmilyen beállításom nincs, mert kb fél órát használtam a rendszert utána frissítettem, azóta rip

2015. febr. 14. 20:51
 10/10 anonim ***** válasza:

wdhun: márpedig elhiheteted, hogy az RC1-ig többet tesztelt már a Debian, mint az ubuntu 4 disztribúción együttvéve. Többen is vannak jóval a debian developerek, így sportértéke nincs is.

Kérdező: ha ennyire fogalmad sincs, hogy milyen partícióid vannak, akkor előtte valami minimális szinten azért tájékozódj! A telepítésnél az ntfs rendszerű partíciót hagyd békén, mert az a windows. Ami ext3/4 volt, az volt a linux, az maradjon is úgy.

Én a magam részéről desktop gépeken tartom a boot-root-home szentháromság partíciókosztást. ( + swap, persze)

2015. febr. 14. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!