Mi ez hogy boltban is lehet facebook feltörő programot venni?
A hozzászólás előtt légyszíves olvasd át amit írsz, mert borzalmas a helyesírásod! (Nem szoktam ezen lovagolni, de ez már az olvashatóság rovására megy...)
Azért ez az egész alapból nem egyszerű. Tehát tételezzük fel egy töketlen alakról van szó, aki semmilyen lehetőséggel nem él amit a facebook felajánl (gondolok itt az sms-ben kapott biztonsági kódra). Továbbá nyilvános helyen publikus internetkapcsolatot használsz. Ebben az esetben is van egy probléma, hiszen titkosított https kapcsolaton keresztül autentikál a rendszer amiből nem lehet "csak úgy" kihámozni a jelszót hiába próbálja elkapni a csomagokat.
A másik lehetőség, hogy fizikailag egy kémprogramot juttattak a gépre, amivel figyelik mondjuk a billentyűleütéseket. Így már valamivel egyszerűbb de azt a programot is az adott gépre kell juttatni. (Mindezt úgy, hogy a víruskereső ezt ne vegye észre.)
De most őszintén: ki a franc foglalkozna ezzel? Aki azon az értelmi szinten van, hogy "húú most jól bosszútállok az excsajomon és kiposztolok a nevében valami hülyeséget" nyilván képtelen lenne ezt kivitelezni. Aki képes lenne, az pedig nem foglalkozik ilyen piti baromságokkal.
És akkor ott van a kevésbé töketlenek számára a többlépcsős hitelesítés, illetve a megfelelően erős jelszó használata (amit nem lehet 20-30mp alatt kitalálni). Tehát a profilhoz való hozzáférés alapból nehéz, de lehet tovább is nehezíteni és ehhez nem kell műszaki zseninek lenni, szimplán a facebook által ajánlott adatvédelmi szempontokat figyelembe venni.
Hülyeség ellen pedig továbbra sincs gyógyszer, mert akinek a jelszava a születési dátuma, keresztneve, születési helye, kutya-macska-gyerek neve, kedvenc színész, sportoló neve magára vessen.
Na jó de amit írtam akkor azt mért csinálja? Ez ha azt küldik el h be léptem de nem léptem be az anak a jele h fel törték?
Amikor van sms viszajelző a belépésekkor mért van az hogy jön sms ki van irva mikor fogadott meg smsbe rendesen be van irva hogy ekkor meg ekkor hozzá férés történt de azt meg tudod hogy nem léptél be akkor? Most nem ara gondolok mikor késik. Hanem ara hogy néha(nem mindig) de néha benne van az smsben hogy mikor történt hozzá férés. Te meg tudod azt hogy nem léptél be.
Ehhez jó lenne ismerni a körülményeket. Mindenképpen rendellenes működésnek számítana, ha ez ok nélkül lenne, de én még SOHA nem tapasztaltam ilyet.
Feltételezem a fiókodat nem egy gépről/eszközről használod (vagy legalábbis léptél be idegen helyről) vagy az általad használt gépet/eszközt mások is használhatják. Ebben az esetben előfordulhat, hogy véletlenül megjegyeztetted a jelszavadat egy böngészőben. Sőt ha a saját böngésződben megjegyeztetted és be voltál lépve a google fiókoddal a chrome-ban akkor ha másik böngészőben bejelentkezel a mentett jelszavakat is átviszi. Megeshet, hogy nem léptél ki onnan (mármint nem a facebookból) és más mikor használja látja ottvan kitöltve felhasználónév-jelszó és rányom a belépésre akár kíváncsiságból is. Te pedig kapsz egy sms-t hogy megkíséreltek hozzáférni a fiókodhoz. Azt javaslom, válts jelszót és légy körültekintő, mert bármilyen nehéz elfogadni, ilyesmi CSAK A FIGYELMETLENSÉGED miatt fordulhat elő.
Egyébként mikor először tapasztalsz ilyet akkor a facebook lehetőséget ad arra, hogy jelentsd, hogy akkor nem te voltál aki belépett. Ilyenkor automatikusan rákényszerít a jelszócserére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!