Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 15 éves vagyok szeretnék...

15 éves vagyok szeretnék megtanulni programozni de nem tudom, hogy kezdjem. Milyen programmal, és honnan lehet letölteni? Eclipse egyenlő a jávával?

Figyelt kérdés

2015. febr. 2. 19:12
 1/10 tabaki ***** válasza:

1. Kezdd a Google-val:

[link]

2. Folytasd a Fenti keresősorral:

www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=programozni&kategoria=20

3. Ha a programozásra vagy kíváncsi, megnézhetnéd a Programozás rovatot is.

4. Eclipse: Nem. A Java egyenlő a Javával. Az Eclipse egy fejlesztőkörnyezet, ami az Eclipse fejlesztőkönyezettel egyenlő, amelyet Java nyelvű programok készítésekor használhat, aki azt szereti. Jut is eszembe, a Wikipédiát kifelejtettem:

[link]

2015. febr. 2. 20:07
 2/10 tabaki ***** válasza:
2015. febr. 2. 20:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Dev C++ és a C++ közt van valami különbség?
2015. febr. 2. 20:21
 4/10 tabaki ***** válasza:
A C++ egy nyelv, tehát egy elméleti szabályrendszer. A Dev C++ megintcsak egy fejlesztőkörnyezet, amellyel együtt közlik ennek egy fordítóprogramját -- vagyis egyik tényleges megvalósítását a sok közül.
2015. febr. 2. 20:42
 5/10 anonim válasza:
Tanulj meg angolul, az az első lépés.
2015. febr. 3. 10:57
 6/10 tabaki ***** válasza:
Hogy az első lépés, az túlzás, viszont már nem túl hosszú távon is kikerülhetetlen.
2015. febr. 3. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:
ha tudsz angolul, szinte mindent megtalálsz a neten. nekem rengeteget segített. én devc++-szal kezdtem ugye c++ nyelven, ott alapoztam meg a tudásom, aztán arra jött a c#, java, meg mellette csináltam a html-t és a php-t. ha megvan a megfelelő logikád, és valaki aki esetleg segíteni tud a kezdetekben menni fog!
2015. febr. 3. 15:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Angolul nagyjából tudok, meg a logikám is elég jó(szerintem:))

Akkor szerintetek mivel kezdjem?

Eddig a Dev C++-t próbálgattam meg az eclipset de az utóbbi anyira nem jött be.

2015. febr. 3. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
ne a fejlesztőkörnyezet alapján ítéld meg a programnyelvet :D
2015. febr. 3. 19:32
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem akkor kezdj el mondjuk egy python-t vagy egy pascal-t mert véleményem szerint a C++ meg a java csak a kedvedet veszi el a programozástól

a python szerintem egy jó nyelv, ami megtanít az alapokra van benne OOP (objektum orientált programozás) és rengeteg helyen használják :)

2015. febr. 5. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!