Hogyan (ill. milyen programmal) tudnék a legoptimálisabban egy 24 bites képet 8 bitessé (256 színűvé) konvertálni?
Úgy szeretném átkonvertáltatni a képet, hogy az a lehető legeslegjobban nézzen ki, a legkevésbé - amennyire lehet - legyen torz. (tudom, hogy nyílván mindenkép torz lesz, de ezt minimalizálni szeretném)
Úgy olvastam, mintha lenne erre egy eljárás, valami "dithering", de se matekból, se számtechből/programozásból, se angolból finoman szólva nem vagyok valami jó.
Meg lehet ezt valami "csodaprogrammal" oldani pár kattintásból, vagy ez annál bonyolultabb?
(XP Bootloader átalakításához kellene, erre már megvan a módszer, csak egy jó kiindulási kép kéne)
Erre alkalmas bármelyik jobbacska képszerkesztő program - mint például a Gimp ( [link] ) is.
A Gimpben:
1. Megnyitod a képet: Fájl -> Megnyitás menüpont
2. A Kép -> Mód -> Indexelt menüpontban
- Optimális paletta előállítása
Színek maximális száma: 256
- Színszórás: Floyd-Steinberg (Normál)
3. Elmented: Fájl -> Exportálás másként
(Ha jól tudom az XP bootlogójához .bmp formátum kell)
Vááááá!!! Utolsó, ZSENI VAGY!!! :D :D :D
Még be kellett kapcsolnom a "Ne írjon színtér információkat", és úgy már be tudta tölteni a Boot Editor.
Még csak arra kéne rájöjjek, hogy hogyan írhatom felül a kernelben a palettainformációkat, és akkor kész....
Még egyszer köszönöm a segítséged! :D
Köszi az ajánlásokat, utolsó. A Resource Hacker-t már ismerem.
Most egyenlőre ismét gondban vagyok, mert ez, amit használok, eléggé bugosnak tűnik... nem tudom miért, lehet, hogy a Service Pack-os kernel zavar be neki?? - mert ha jól emlékszem egy leírásból, ott valamit direkt bekavartak a palettaleírás környékén.... márha az angol szöveget jól értettem.
Azt a BootSkin-t meg én régebben próbáltam, de egy túlságosan buta programnak tűnt. Állóképek beállításához még elmegy, de a töltősávot nagyon hülyén jeleníti meg, olyan, mintha bugos lenne.... ha valaki kipróbálja, szerintem rájön, hogy mire gondolok. :/
Ezért kerestem más programot, de ennek meg ismét csak problémája van >(
És én ezt nem szeretem, amikor CSAK AZÉRT SEM nem működik valami. =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!