Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy kell szöveget formázni a...

Hogy kell szöveget formázni a Word-ben?

Figyelt kérdés

Mint utóbb kiderült az eddigi önéletrajzaimat teljesen rosszul formáztam meg. Ma szembesítettek vele, hogy jobb helyeken nézik, hogyha valaki tabulátor helyett entereket és szóközeket használ. De hogy kell ezeket használni? Már egy órája ezeket böngészem, de természetesen eredménytelenül. Megtaláltam, hogy hol kell beállítani, de egyszerűen nem sikerül. 2010-es Word-öt használok, viszont egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, néztem már róla videót, de semmit nem segített.

Előre is köszi a segítséget!

2015. jan. 15. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Nézz körül a formátum és a bekezdés körül. Amikor valamit formázni akarsz, jelöld ki. A menüsorban mindent nézz meg, és próbálgasd a dolgokat. Tabulátort a lap és a menü közti vonalzóra tudsz rakni, pédául egy középre igazítós tabulátorral azt fogod elérni, hogy amikor megnyomod a tabulátort eltolja a sort oda, ahova a vonalzóra a kiraktad, és úgy igazítja középre mintha ott lenne a lap közepe, ahol a tabulátor van a vonalzón.

Sok sikert!

2015. jan. 15. 20:55
 2/3 |Orfeusz| ***** válasza:

A bekezdés fül jobb felső sarkában van az a fura  jel. Arra kattints rá, megjelennek a szövegben az enterek ( ) a szóközök, sortörések, tabulátorok. Ahol több enter van, azt töröld ki, ugyanígy a szóközökkel.

Ha be akarsz húzni valamit, kattints a bekezdésre (2 enter közötti rész) és a lap fölött a csúszkán a kis négyzetet húzd be. Ha csak az első sort akarod akkor a homokóra jel felső háromszőgét.

Ha új sort akarsz, de bekezdést nem, shift+entert nyomj.

Ha több helyet akarsz 2 bekezdés között, a bekezdésre kattintva az eszköztár "bekezdés" tálcájának alsó sarkára kattintva előjön a párbeszédpanel. Ott tudod beállítani a helyet a bekezdés előtt és után. A sorok közötti közt "térközt" is itt tudod beállítani.

Ennyivel szerintem meg tudod oldani, de sose árt egy alapvető Word tudás. Van egy rakat videó sorozat, de akkor annak neki kell ülni. 12-15 videó alatt megtanulható.

2015. jan. 15. 21:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és érthető segítséget! :))
2015. jan. 15. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!