Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez hogy kell Excelben kiszamolni?

Ez hogy kell Excelben kiszamolni?

Figyelt kérdés

Van egy tablazat, benne gyumolcsok neveivel, beszerzesi araival, lebontava havi eladasokkal es a vegen osszesitett eladasokkal. Nekem a teljes bevetelt kellene kiszamolnom a havi eladasok es a gyumolcs beszeerzesi arai alapjan.

Melyik funkcioval tudom ezt megtenni es hogyan?

2015. jan. 13. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szumma függvénnyel kiszámolod a teljes bevételt, majd ugyanúgy kivonod summa függvénnyel összesíted a beszerzést. Végül kivonod az utóbbit a bevételből.
2015. jan. 13. 15:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Az odaig megvan, hogy kivan szamolva a teljes eladas, de hogyan kell pontosan kiszamolni a bevetelt? Melyik az a funkcio?
2015. jan. 13. 15:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit belekeveredtem írás közben abba amit mondani akartam.

Szóval: Gyümölcsnek van egy eladási ára és egy eladott darabszáma.

Bevétel= (eladási ár*eladott darabszám)-beszerzési ár.

Ehhez viszonyítva kelleni fog neked egy szum függvény, amivel összeadod a Bevételt és megkapod a Teljes Bevételt.

Ugye a gyümölcsök nem egységáron vannak, így amit először írtam csak akkor lenne jó, ha csinálsz egy segédoszlopot.

2015. jan. 13. 15:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

És természetesen:

Bevétel= (eladási ár*eladott darabszám)-beszerzési ár * beszerzett darab.

Ezt nem írtam oda.

2015. jan. 13. 15:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Koszi, hogy segitesz, de en is belezavarodtam.

Szoval, ugy vannak az oszlopok, hogy gyumolcsok nevei, gyumolcsok ara, honapokra lebontva a gyumolcsok eladasa, teljes eladas, es nekem a teljes bevetel kell.

Ugye a lebontott honapok nem szamitanak, mert az eladasok mar ossze vannak adva, szoval a teljes bevetel kell a teljes eladas es a gyumolcsok araibol.

Es a problema az, hogy fogalmam sincs, azt pontosan melyik eszkozzel es hogy kell kiszamolni, mert meg "kicsi" voltam amikor tanultuk suliban es elfelejtettem.

2015. jan. 13. 15:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Hogy tudok az arbol es a teljes eladasbol a teljes bevetelig eljutni? Melyik funkcioval tudom kiszamolni?
2015. jan. 13. 15:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem eszközzel kell, ilyenre nincs beépített függvény.

"Hogy tudok az arbol es a teljes eladasbol a teljes bevetelig eljutni? "

Ezt írtam le:

Bevétel= (teljes eladott darabszám * Eladási ár) - (Teljes eladott darabszám*beszerzési ár)

Ezt megcsinálod:

Első sorban ami pl az alma.

Eladtak 2 darabot 150 Ft-ért =300 Ft - (2 darabot vettek a beszerzési árért ami legyen 50 Ft tehát -100 Ft)

300-100=200 Ft ezt megkaptad egy teljesen új oszlopban amit te hozol létre. A neve legyen: Bevétel gyümölcsönként.

Végül: Teljes bevétel = Szumma függvény zárójeles részbe pedig Bevétel gyümölcsönként kezdeti cellaszáma tart a Bevétel gyümölcsönként utolsó cellaszámig.

Így kapott meg azt, hogy mennyi a bevételed az összes eladott gyümölcsből amiből lejön a beszerzési árad.

Én meg amúgy abba zavarodtam meg, hogy nem nagyon értem, hogy némelyik oszlop milyen adatokat tartalmaz(hat).

2015. jan. 13. 16:03
 8/11 A kérdező kommentje:

Igy nez ki:

[link]

2015. jan. 13. 16:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben a Teljes bevétel gyümölcsökre van lebontva, tehát nincs is beszerzési ár.

Price of Product mint az adott termék ára ezt kell megszoroznod a Total Sales ami a teljes eladás. Tehát A I4-es cellába beírod azt, hogy =(B4*G4) így megkapod azt, hogy 2278 darab * 0,15 euró gondolom = 341,7 euró a bevételed.

Ez a bevétel amit te kerestél, ez a gyümölcsönkénti leosztás amit le is írtam, csak én a teljes bevételre gondoltam.

Ugye Ha nincs beszerzési árad akkor nem tudod kiszámolni a konkrét bevételt.

2015. jan. 13. 16:12
 10/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen, hogy segitettel igy mar sikerult megcsinalnom. Fogalmam sem volt rola, hogy mit hova irjak be, de igy mar megvan. :)

Az lenne meg a kerdesem, hogy van erre valami fuggveny ami ezt kiszamolja?

2015. jan. 13. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!